Güney sahilleri yaz mevsimine girdi ancak Türkiye geneli henüz baharı karşılayamadı.
 
Türkiye Rusya üzerinden esen rüzgarlar nedeniyle oldukça soğuk bir haftayı geride bırakırken, yeni haftada rüzgarlar Libya üzerinden eserek daha ılık hava taşıyacak.
 
İstanbul nisan ayını en soğuk geçiren kentler arasında yer alıyor. Geçen hafta hissedilen sıcaklık 10 dereceyi geçmedi, yeni haftada ise artış var. En ılık günler yarın ve çarşamba, sıcaklık 15 dereceye çıkacak. Çarşamba akşamı yağmur da var. Perşembe ve cuma yine biraz serin geçecek. 1 Mayıstan itibaren İstanbul hızla ısınacak ve termometreler 20 dereceyi gösterecek.
 
Yarın batı kesimler ısınmaya başlıyor, çarşambadan itibaren Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in tüm iç kesimleri boyunca sıcaklıklar 20 derece civarına çıkacak ancak bu ılık havayla birlikte yağmur da gelecek.
 
Çarşamba Ege'de başlayacak yağmur, perşembe-pazar günleri arasında tüm İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz'e ulaşarak doğuya ilerleyecek. Doğudaki şiddetli yağmurlar çarşamba ve perşembe günü zayıflıyor, güneş açacak ancak cuma yağış yeniden artacak.
 
Çarşamba günü sıcaklığın 20 dereceye çıkacağı kentler arasında Ankara, Bolu, Kayseri, Tokat, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Kayseri ve Niğde. Güneydoğu genelinde de sıcaklıklar 20 dereceyi bulacak.
 
TATİL MERKEZLERİ YAZA GİRDİ
Bu arada, Türkiye'nin batı sahilleri yaza girdi bile. Sıcaklığının 21 derece olarak ölçüldüğü Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de vatandaşlar ve turistler sahilleri doldurdu.
 
Sıcak havanın tadını çıkaran tatilciler, güneşlendi ve denize girdi. Denize girmeyenler ise sahil kenarındaki kafelerde ve parklarda oturdu.
 (ntvmsnbc)