TDK"nın arama motoruna giren 99 ülkeden bazılarının "Atatürk" ve "laik" kelimesini aradıkları ortaya çıktı. Bu ülkelerden özellikle Malezya ve İsviçre "laik"i, Fas, Suriye ve Avusturya ise Atatürk"ü sordu.

Jamaika bile

13 bin 760 kelime ile en çok arama ABD"den yapılırken, Almanya"dan 11 bin 383, Rusya"dan 3 bin 635, Hollanda"dan 3 bin 496, Fransa"dan 2 bin 465, İngiltere"den 2 bin 30, Mısır"dan 508, Danimarka"dan 468, Çin"den 129, İsrail"den 118, Arabistan"dan 115, Ermenistan"dan 17, Haiti ve Irak"tan 10, Meksika"dan 6, Jameika"dan ise 2 kelime arandığı belirlendi. TDK Başkanı Şükrü Haluk Akalın, "Önümüzdeki günlerde Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe sözlüğünü de sitemize koyacağız" dedi.

Arjantin: Beşiktaş

Türkçe kelimeleri merak eden ülkelerden bazıları ve aranan kelimeler şöyle: Afganistan: Şeriat ve jakuzi, Arnavutluk: Müşkülpesent, suiistimal ve ültimatom, Arjantin: Estağfurullah, Beşiktaş, Aruba (Karayipler"de küçük bir ada): Belde, kaşarlanmak, ülkü, faaliyet ve mahremiyet, Almanya: Kanı bozuk, baklava, doğum, itibar, Avustralya: Muz, otobüs ve yobaz, Avusturya: Atatürk, cosmos, poğaça, misafirperver, kitap, kısmet, züppe, oruç ve ateist, Azerbaycan: Anafarta, didinmek, ruh, sansür ve ütmek, Bahreyn: Tahakküm, Bangladeş: Ege, Belarus: Temas.

Belçika: Hadise

Belçika: Gurbet, hadise, cariye, Kasımpaşalılık, Polat, Brezilya: Menemen, Bulgaristan: Damat, karikatür, jargon, Çin: Burç, parlamento, Yasemin Evcim, Ermenistan: Serzeniş, mobilya, donanım ve eşya, El Salvador: İbret, Estonya: Aksan, buz, parlament, Etiyopya: Muvazaa, Finlandiya: Lavuk, diyar, basgitar, Fas: Atatürkçülük.

Türkan Saylan

Fransa: Merhaba, sihir, hödük, göç ettirme, komünist, zamazingo, halel, Türkan Saylan, Güney Afrika: Pirü pak, Haiti: Serzeniş, Hollanda: Velev ki (başbakan kullanmıştı), İsrail: Gıybet, terörist, militan, İsveç: Darbe, elit, adap, İngiltere: Türk, Kürt, faşizm, kolbastı, cariye, mayınlamak, yerli-yabancı manken isimleri, Romanya: Zahid, ruhban, Rusya: Ev tutma, ev eşyası, ev bark.