Bulgaristan'da internet üzerinden başlatılan bir kampanya kapsamında "en can sıkıcı Noel şarkısı" seçildi.

Bir reklam şirketinin girişimi ile düzenlenen ankette, katılımcılardan aralarında iki Bulgar şarkısının da yer aldığı 10 şarkılık bir listeden "En can sıkıcı Noel şarkısını" belirlemeleri istendi.

Toplam 28 bin kişinin katıldığı anket sonunda 5 bin 263 oy ile George Michael ile Andrew Ridgeley ikilisinden oluşan ve 1986 yılında dağılan "Wham" grubunun seslendirdiği "Last Christmas" adlı parça birinci sırada yer aldı. Mariah Carey'nin 4 bin 319 oy alan "All I Want For Christmas" şarkısı ikinci oldu. Üçüncülüğü, Bulgaristan'da orta yaşlıların daha iyi hatırladığı Vasil Naydenov?Bogdana Karadoçeva ikilisinin söylediği "Yılbaşı" adlı şarkısı aldı.

Anket sonuçları Bulgaristan Devlet Haber Ajansı BTA?da düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Organizasyon komitesi Başkanı Yordan Jeçev, "25 Aralıkta kutlanan Noel öncesi tüm radyo ve televizyonların ısrarla aynı Noel şarkılarını dinleterek herkesi taciz ettiklerini" ileri sürdü.

Jeçev, "Sorun şarkılarda değil, hep aynı şarkıların karşımıza çıkarılmasındadır. Biz bu durumu ortadan kaldırmak için böyle bir kampanya düzenledik. En azından birinci seçilen şarkıyı bu yıl radyo ve televizyonlarda dinlemek istemiyoruz" diye konuştu.

Yordan Jeçev, konuyla ilgili bir video klip de hazırladıklarını belirterek bu klipte tiyatro, sinema sanatçıları ve gazetecilerin "Noel'de müzik terörüne karşı isyankar söylemlerde bulunduklarını" kaydetti.

"Böyle bir parça yoktur" sloganı ile sunulan klibe katılanlar, "Tüm şarkıları durduramayız ama bir şarkıyı durdurabiliriz" diyor.