Cumhuriyet tarihinin ilk kadın muhtarının seçildiği, Kurtuluş Savaşı"nda Çete Emir Ayşe"nin efelik yapıp düşmana karşı savaştığı il olarak tarihin ve demokratik yaşamın altın sayfalarında yer alan Aydın, 29 Mart yerel seçimlerinde ilk defa bir bayan belediye başkan adayını görev vererek ilin reisi seçti. İki dönem Aydın Milletvekilli seçildikten sonra katıldığı seçimler sonunda Aydın Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu, uykuya ve evine ayırdığı vakti iyice kısmak zorunda kaldı. Zaman zaman aynı evde yaşadığı çocuklarını bile hasret kalan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hizmet yoluna çıkmadan önce bu kararı hep birlikte aldıklarını bu nedenle kimsenin durumdan şikayetçi olmadığını söyledi.
Önceki gün Aydın"da bir alışveriş merkezinde katıldığı programdan sonra karşılaştığı oğlu Ata Caner ile kısa süreliğine de olsa birlikte hasret giderip muhabbet eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çocuklarının aynı zamanda en büyük yardımcıları olduğunu söyledi.
Evinde her zaman evinin hanımı olduğunu ve ancak evden çıkınca, ev hanımlığını bir kenara bırakıp Aydın"ı düşündüğünü belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Hizmetin her şeyden önce fedakarlık istediğini ailece biliyorduk. Seçimlerden önce hem Ata Caner, hem de Şefik Alp ile görüşüp bu yola öyle çıktık. İşim dolayısıyla onlarla çok fazla ilgilenemesem de her iki çocuğuma da anlayışları için teşekkür ediyorum” dedi.
Duruma alışık olduklarını ve hem kendisi hem de kardeşi Şefik Alp için annesinin yoğunluğuna yıllardır alışık olduklarını belirten Ata Caner Çerçioğlu “Her ne kadar az görüşsek de annemizle gurur duyuyoruz. Eskiden genel meseleler üzerine kafa yorup annemin görevini daha iyi yapması adına O"na yardımcı olmaya çalışırdık. Şimdi de Aydın"da yerel meseleler üzerine kafa yorup, yine annemize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak gördüğüm kadarıyla Belediye Başkanlığı milletvekilliğinden daha zor” dedi.
Pazar günü bir müddet oğlu Ata Caner ile görüşen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daha sonra başka bir programa katılmak üzere alışveriş merkezinde karşılaştığı oğlundan ayrılmak zorunda kaldı.