Porsche'un, Volkswagen'deki hisselerini artıracağını açıklamasıyla birlikte hissedarların Alman devine hücum etmesi, bir anda Volkswagen'i dünyanın en değerli şirketi haline getirdi. Hisselere olan ilgi nedeniyle Alman borsasındaki yükseliş yüzde 10'u aştı


Dünya piyasalarında yaşanan kriz, dengeleri alt üst etti. Porsche'un Volkswagen'deki hisselerini yüzde 42'den yüzde 75'e çıkaracağını açıklamasıyla birlikte hissedarların Alman devine hücum etmesi, bir anda Volkswagen'i dünyanın en değerli şirketi haline getirdi. Hisseleri son iki günde inanılmaz bir artış göstererek tam dört kat artan şirketin piyasa değeri de 370 milyar dolara çıktı ve 343 milyar dolar ile ilk sırada oturan Exxon Mobil'i tahtından etti. Volkswagen böylece piyasa değeri açısından dünyanın en değerli şirketi oldu. Ancak bu çok hızlı hareketin ardından Almanya'nın SPK'sı olan BaFin, hisselerdeki hareketi incelemeye aldı. Alman devi Volkswagen, yaptığı ciroya göre dünyanın 16'ıncı büyük şirketi konumunda.
DAX YÜZDE 10 ÇIKTI

Son iki ayda yüzde 30 değer kaybeden Almanya borsasında dün sürpriz yükselişler yaşandı. Dax Endeksi dün günü yüzde 10'luk artışla kapattı. Porsche, yaptığı alımlarla açığa satanları sıkıştırdı ve Volkswagen hisselerinde yüzde 100 yükseliş yaşandı. Porsche, Volkswagen'deki hissesini yüzde 75'e çıkardığını ve açığa satışların piyasada işlem gören hisselerden daha fazla olduğunu duyurdu. Bu açıklamalar satılan hisselerin satın alınmasıyla borsada rekor yükseliş getirdi.

20 BİN TÜRK İŞSİZ KALABİLİR

Bu arada Alman otomotiv sanayinde çalışan yaklaşık 20 bin Türk de işsiz kalma endişesi yaşıyor. Yaklaşık 5 bin 500 Türk'ün çalıştığı Mercedes otomobil şirketi, Noel tatili döneminde ülke çapındaki toplam 14 fabrikada üretimin yaklaşık 1 ay boyunca durdurulacağını açıkladı. BMW de birçok kentte üretimin durdurulacağını bildirdi.

Amerikan arabacıları felaketin eşiğine geldi

ABD deki otomobil üretimi küresel mali krizin en çok etkilediği sektörlerden biri. General Motors (GM) Chrysler ve Ford acil önlem çabalarına rağmen her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. GM ile Chrysler'ın yanı sıra Ford da Washington'dan nakit yardımı yapılması ve sektörün 'Kıyamet ile iflastan' kurtarılması için lobi çalışması içinde. Özellikle Michigan milletvekilleri bunun için çaba gösteriyor. Los Angeles Times gazetesinin haberine göre Kongre'nin geçtiğimiz ay otomobil üreticileri için kabul ettiği 25 milyar dolarlık krediye rağmen şirketler bunun daha fazlasını istiyor. Big Three (Büyük üçlü) de denilen bu üç şirket şu sıralar ellerinden geldiğince çabuk nakit elde etmek için çabalıyor. Ancak kriz nedeniyle kimse bu şirketlere kredi vermeye yanaşmıyor. Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, yaptığı açıklamada hazine enerji ve ticaret departmanlarının otomobil üreticilerine yardım konusunu tartıştığını söyledi. Otomotiv Araştırmalar Merkezi Başkanı Davit Cole 'Eğer Ford ya da GM batarsa 2 milyon kişi işsiz kalır' dedi. Chyrsler ve GM 2017'ye kadar 90 milyar dolarlık emekli maaşı ve sağlık sigortası bütçesinin sorumlusu olur' diye konuştu. Toyota ve Nissan başta olmak üzere çok sayıda yabancı yatırımcının batması muhtemel bir Amerikan şirketinin yerini kısa zamanda alabileceği ifade ediliyor.


GM ve Chrysler 10 milyar dolar istedi

General Motors (GM) ve Chrysler şirketinin sahibi yatırım şirketi Cerberus, GM ve Chrys-ler'ın birleşmesi için hükümetten 10 milyar dolar yardım istedi. Konuya yakın kaynaklar, hükümet fonunun birleşmiş şirketteki yaklaşık 3 milyar dolar değerindeki imtiyazlı hisse değişimini içerdiğini, ABD Hazinesinin birleşmeyi kolaylaştırmak için doğrudan yardım talebini düşündüğünü ve kararın bu hafta verilebileceğini söyledi. GM, Chrysler ile birleşmek için geçen aydan bu yana Cerberus ile görüşmeleri yürütüyor, ancak kredilerin kısıldığı ve küresel otomotiv satışlarının hızla düştüğü bir dönemde anlaşmayı finanse etmek ya da yatırımı garanti altına almak zor olduğu için görüşmeler sıkıntılı gidiyor. ABD yönetiminin, 1980 yılında Chrysler'ın kurtarılması için kullanılan 1,5 milyar dolardan bu yana ilk kez otomotiv sektörüne kredi sağlaması kararı, birleşmenin başarılı olması için en iyi şans olarak değerlendiriliyor. Piyasa uzmanları GM, Chrysler ve rakibi Ford Motor'un yönetim hataları, küresel büyümenin yavaşlaması ve kredi piyasalarındaki sorunlar yüzünden iflasın eşiğine sürüklendiğini söylüyorlar.