2016'da yapımına başlanacak 2,5 milyar dolarlık teleskop mevcut teleskoplardan 50 kat hassas ve 10 bin kat daha hızlı olacak.
2024 yılında tam faaliyete geçmesi düşünülen, Square Kilometer Array (Kilometre Kare Dizgesi-SKA) adı verilen teleskobun Güney Afrika'nın Karoo çölüne ya da Avustralya'nın Murchison Radyo Rasathanesine kurulması planlanıyor.

Birleşik derleme alanı bir kilometre kareden oluşacak SKA, merkez çekirdeğinden 5 bin kilometreye yayılabilen, sürekli veri akışı sağlayan 3 bin küçük antene sahip olacak.

Uzayın derinliklerinden saptanacak radyo frekansı sinyalleri yaklaşık 1 milyar kişisel bilgisayar gücündeki süper bilgisayarla işlenecek.
SKA'da 3 tür anten kullanılacak. Birincisi 200-500 Mhz orta frekans, ikincisi 500 Mhz-10 GHz'lik yüksek frekans ve üçüncüsü 70-200 MHz'lik düşük frekansa sahip olacak.

Avustralya ya da Güney Afrika'ya yerleştirilecek SKA'dan alınacak veriler, özetlenerek dünya genelindeki araştırmacılara yollanacak.
SKA ile galaksilerin, karalık enerjinin, dünya dışı yaşamın ve kara deliklerin oluşumları ve gelişimleriyle araştırmaların genişletilmesi bekleniyor.