Arkeologlar Keops, Kefren ve Mikerinos"un kuzey batısında yeni bir piramit buldu.
Uzmanlar “Tarih kitaplarının değişmesine yol açacak bir keşif olabilir” görüşünde.

Yaklaşık 4 bin yıl önce inşa edilen ve bugün bile gizemi çözülemeyen piramitlere bir yenisi daha ekleniyor. History Channel tarafından bir araya getirilen dünyaca ünlü arkeologlar, varlığı bilinen ancak uzun yıllardan beri bir türlü ortaya çıkarılamayan yeni bir piramit bulduklarını açıkladı. M.Ö. 2500 yıllarında Mısır"da hakimiyet kuran firavun Djedefre tarafından yaptırıldığı sanılan piramit, dünyaca ünlü Keops, Kefren ve Mikerinos piramitlerinin kuzey batısında bulundu. Bu 3 piramitin yer aldığı Giza Vadisi"nin dışında olması bilim adamlarını şaşkınlığa uğrattı. Yeni piramidin çok uzun yıllar önce kum fırtınaları nedeniyle toprak altında kaldığı belirlendi.

Keops"tan 8 metre yüksek

Uzmanlara göre Djedefre Piramiti piramitlerin en büyüğü olarak bilinen Keops"tan 8 metre daha yüksek. Newsweek"e konuşan Mısır Antik Tarih Konseyi Başkanı Zahi Havas, “Yıllarımı piramitler üzerinde yapılan araştırmalarla geçirdim. Ve gördüklerim beni çok şaşırttı. Dünyadaki tüm tarih kitaplarının değişmesine yol açacak bir keşif yapılmış olabilir” dedi. Mısırologlar bu keşfe şimdilik kuşkuyla bakıyor. Ancak önümüzdeki hafta buluşla ilgili bir belgesel yayınlayacak olan History Channel keşiften emin.

Arkeologlar, eski Mısır"ın en büyük firavunlarından biri olan Firavun Djedefre"nin gömülü olduğu sanılan mezar odasına da ulaştıklarını söyledi.