Bir internet sitesine özel açıklamalar yapan Adnan Polat, "Bu çok büyük bir yöneticilik başarısı. Rijkaard, futbolcular ve yöneticilerden çok memnunum. Ali Haşhaş, Işın Çelebi, Murat Yalçındağ... Hepsinden çok memnunum. Özellikle Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin"in çok büyük çabaları oldu" ifadelerini kullandı.

"UFUK, GELECEKTE TÜRKİYE"NİN EN BÜYÜK KALECİSİ OLACAK"

Birinci transfer döneminin son anlarında Manisaspor"dan transfer ettikleri kaleci Ufuk Ceylan hakkında görüşleri sorulan başkan Polat, "Ufuk Ceylan"ın gelecekte Türkiye"nin en büyük kalecisi olacağına inanıyorum. Galatasaray ve (A) Milli Takım"ın vazgeçilmezi olacak. Yalnızca futbolcu olarak değil, karakter olarak da böyle bir ismi kadromuza kattığımız için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Polat, Ufuk"un transferine karşılık Manisaspor"a takas olarak verilen oyuncular ve Antalyaspor"a giden Necati Ateş hakkında ise, "Yaser iyi futbolcu. Mehmet Güven ve Necati de öyle. Ancak bu futbolcuların oynamaları lazım. Gitmeleri onlar adına da iyi oldu. Aramızda kırgınlık olmadı. Bu konuda da Haldun Üstünel ve Adnan Sezgin"in çabaları büyüktü" diye görüşlerini aktardı.

"BİR DE YERLİ SANTRFOR İSTİYORDUK AMA..."

Bu sezon oluşturulan kadro hakkında görüşleri sorulan Adnan Polat, şunları kaydetti:
"Göreve geldiğimizde "3 yılda müthiş bir takım olmak istiyoruz" demiştik. Galatasaray"ın kadrosuna ve yedek kulübesine bakarsak bunu da başardık. Orta sahada Mehmet Topal, Arda, Elano, Keita var ama Serdar Eyilik"i de kimse yabana atmasın. Takımı büyük ölçüde yeniledik. Eskilerden Emre Aşık"a saygı duyuyorum. Ayhan"dan çok memnunum. Sabri de kendini geliştirdi. Diğerleri zaten yeni isimler. İstediğimiz transferleri yaptık. Bir de yerli santrfor istiyorduk ama o konuda sonuca ulaşamadık."

"DERBİDE HER ŞEY OLUR AMA ERTELEME OLMAZ"

Galatasaray Kulübü Başkanı Polat, "Takımın şu andaki durumundan memnun musunuz, yoksa "Daha iyi olabiliriz" diyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine, "5-6 haftada takımın oturacağını düşünmüştüm. Gidişattan memnunum. Beşinci hafta da geldi. Beşiktaş maçında her şey olabilir. Derbilerin sonucunu önceden tahmin etmek zor" dedi.

"Beşiktaş derbisinin ertelenebileceği yönünde iddialar var. Derbinin ertelenmesi için bir talebiniz olacak mı?" sorusuna ise Polat, "Bu derbide her şey olur ama bir tek şey olmaz. O da erteleme. 14-15 futbolcumuza milli takımlara verdik. Beşiktaş"ın da Şampiyonlar Ligi maçı var ama asla erteleme istemiyoruz" diye görüşlerini aktardı.

Takımın disiplini, arkadaşlığı ve bütünlüğünden son derece memnun olduğunu aktaran Polat, "Herşeyimiz Allah"a şükür yerinde. Bir de nakit akışını çözersek problem kalmayacak" dedi.

"SEYRANTEPE"DE ÇALIŞMALAR EYLÜL SONUNDA BAŞLAYACAK"

Adnan Polat, Seyrantepe"de yapımına TOKİ tarafından devam edilecek Türk Telekom Arena hakkındaki gelişmelerle ilgili olarak, "Yeni stadın yapımı gecikti ama sorunlar aşılıyor ve eylül sonunda çalışmalar yeniden başlayacak" dedi.

Teknik direktör Frank Rijkaard hakkında da görüşleri sorulan Polat, "Yorgunuz belki ama her şeye değiyor. Rijkaard"ın hoşgörülü ve mütevazı olması beni çok etkilemişti. Tanıdıkça daha çok etkileniyorum. İyi ki böyle bir karar almışız. O işine aşık ve saygılı bir insan" diye görüşlerini aktardı.