Sanatçının dünyanın dört bir yanındaki çeşitli koleksiyonlardan toplanan eserleriyle oluşturulan sergi, son 50 yıldır Londra'da açılan en büyük Gauguin sergisi olma özelliğini taşıyor. Tate Modern müzesindeki sergi, 16 Ocak 2011'e kadar gezilebilecek.

Fransa'dan Tahiti'ye uzanan sanat hayatında Gauguin'in imza attığı birçok eser, sanatseverlerle buluşuyor ve Gauguin'in sanat yaşamındaki değişimi gözler önüne seriyor. Paul Gauguin'in özellikle Tahitili kadınları canlı renklerle resmettiği eserleri sergide dikkat çekiyor. Sanatçının yağlı boya resimlerinin yanı sıra, baskı çalışmaları, heykelleri, mektupları ve kişisel eşyaları da sergileniyor.

1848 yılında Fransa'nın başkenti Paris'te doğan sanatçı, 1903'te hayatını kaybetti. Gaugin, Post-izlenimci dönemin ve "Sembolizm" akımının önemli sanatçılarından biri olarak kabul edildi. Resimlerinin yanı sıra tahta heykelleriyle de sanatçı, özellikle ölümünün ardından birçok koleksiyonerin dikkatini çekti.

Müze yetkilileri, Paul Gauguin'in Londra'daki sergisine yoğun ilgi nedeniyle serginin kapanış saatlerini uzattıklarını bildirdi.