İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin 24 yaşındaki kızı Barbara, babasının izlediği politikalara en sert eleştirileri yönelterek onun en ateşli muhaliflerinden biri haline geldi. İtalyan medyası "Muhalefet partisinden bile daha ağır bir muhalif" yorumunu yaptı.

Babasının başkanlığını yaptığı sağcı Forza Italia partisine üye olmayı reddeden Barbara, ülkenin sol görüşlü gazetesi La Stampa'ya verdiği röportajda, "İş adamlığı ile siyaset arasındaki çıkar çatışmasının önüne geçilmesi gerek" sözleriyle ülkenin en büyük medya kuruluşunun sahibi olan babasına meydan okumuştu. Berlusconi'nin hakkındaki yolsuzluk iddialarından yargılanmasını önlemek için hakimlerle çatışmasına da karşı çıkan Barbara, "Yargı kurumunun güçlendirilmesi ve herkesin hukuka saygılı olması gerek" ifadesini kullandı. Barbara, "Ben yalnız başıma bir savaş veriyorum. Seçim sonuçları İtalyanların bu meselelerle ilgilenmediğini gösterdi" dedi.
Sol görüşlü Liberaziona gazetesi bu sözleri, "Barbara, parlamentodaki tüm muhalif vekillerden iyi muhalefet yapıyor. İtalya'da iktidar ve muhalefetin aynı aileden çıkması ne kadar acı bir tesadüf" sözleriyle yorumladı. Barbara son dönemde muhalefetin dozunu artırmak için aralarında Savunma Bakanı'nın oğlunun da bulunduğu gençleri bir araya getiren Milano Young adında bir dernek kurdu. Genç kızın ileride babasının tersine sol bir partiden siyasete atılabileceği konuşuluyor. Barbara, 21 yaşındayken bir gazeteye verdiği röportajda da babasının sahibi olduğu kanallarda gösterilen şov programlarını çocuklarına asla seyrettirmeyeceğini söylemişti. Barbara, Berlusconi'nin ikinci eşi Veronica Lario'dan olan iki çocuğundan biri.

Vatan