Aralarda müzakere odaları bulunacak. Savcı ve hakimlerin çalışma ofisleri ve özel kalem birimlerinin yerleri olacak. 

İSTANBUL Çağlayan’da yapımı tamamlanan ve bir süre önce Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Avrupa’nın en büyük adalet sarayı olan İstanbul Adliyesi’nde duruşmalar da başladı. İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, adliyedeki işleyiş ve duruşma salonlarını basına gösterdi.

326 mahkeme salonu var

İstanbul’da çeşitli semtlerde bulunan adliyelerin bir araya toplanması ile dev bir tesiste hizmet vereceklerini belirten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, “İstanbul Adliyesi, Şişli, Sarıyer, Beyoğlu ve Eyüp adliyeleri Avrupa’nın en büyük Adalet sarayı olarak inşa edilen Çağlayan’daki adliyede adliyesinde bir araya getirdi. Bu dev tesisimizde 326 adet mahkeme salonu, 360 hakim, 200 savcı görev yapacak. Birisi büyük 25 ağır ceza mahkemesi salonu ve 4 çocuk ağır ceza mahkemesi salonu bulunuyor. Duruşma salonlarına sanıklar asansörlerle duruşma salonlarına alınacak, vatandaşlarla muhatap olmayacaklar. Hakimler ve avukatların duruşma salonlarına girişleri ayrı kapıdan olacak. Aralarda müzakere odaları bulunacak. Savcı ve hakimlerin çalışma ofisleri ve özel kalem birimlerinin yerleri olacak. Güvenlik kameralarının ihtiyaca göre tespiti yapılıp yenileri takılabilecek. İçinde bankalar, postane, kuaför, çay ocakları, kafeler ve sosyal tesisler mavcut. Binada 5 bin çalışan olacak. Günde 70-80 bin kişilik sirkülasyon olmasını bekliyoruz. 17 yerden girişi olan adliyenin altında da dev bir otopark bulunuyor” diye konuştu.

Yargı alanı genişledi

Yargı alanlarının genişlediğinden de bahseden Başsavcı Çolakkadı, “İstanbul’daki bu dev tesis nedeniyle yargı alanımız da genişledi. Marmara ve Karadeniz kıyıları da bizim yetkimizde olacak. Sırf kıyılardaki olaylara intikal için hızlı bot kiralayarak kıyılardaki olaylara ulaşmayı planlıyoruz. Bir merkezde toplanmakla adli hizmetlerde gecikmeyeceğiz” dedi.