Türkiye müşteri memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları belli oldu.

Zamanında yapılırsa Mart 2009, erkene alınırsa Haziran 2008'de gerçekleştirilecek belediye başkanlığı seçimleri için yarış hızlandı. Yeni Anayasa Nisan-Mayıs 2008'de referanduma götürülürse, yerel seçimler buna göre planlanacak. Belediye başkanlıkları seçimine 3 partinin sistemli olarak hazırlandığı gözleniyor.

AKP, CHP ve MHP ilk 3 sırayı alacak gibi.
AKP'nin 2 bin 500 belediye başkanlığı hedefine karşın, CHP ve MHP'nin biner belediye başkanlığı hedefi dikkati çekiyor. Bazı illerin ve ilçelerin belediye başkanlıklarını ele geçirmek için 3 partinin hassas çalışmalar yaptıkları biliniyor. Mevcut belediye başkanlarının başarı oranları da çeşitli anketlerle ortaya çıkıyor. Türkiye müşteri memnuniyeti araştırması 2007 yılı raporu açıklandı. Belediyeler bölümü dikkat çekici sonuçlar içeriyor.

Kayseri 1 numara
Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, iller bazında bir numara oldu. İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçeler bazında bir numara. İllere göre başarı sıralamasında; Kayseri yüzde 75, Eskişehir yüzde 70, Rize yüzde 68 ile ilk sırada. Bunları sırayla Trabzon, Konya, Manisa, İstanbul (yüzde 65), Hatay, Bursa, Gaziantep, Antalya (Yüzde 55'ten yüzde 63'e yükseldi), Adana, Balıkesir, Erzurum, İçel, Kocaeli, Ankara (Yüzde 56'dan yüzde 60'a yükseldi) ve İzmir (yüzde 55) takip ediyor.
İlçeler bazında; İstanbul Fatih yüzde 73, İstanbul Gaziosmanpaşa yüzde 72, Ankara Keçiören yüzde 70 ile ilk sırada. Ankara Çankaya yüzde 40 ile son sırada. Samsun'da Yusuf Ziya Yılmaz düşüşte görülüyor.

İlçeler..
İstanbul'da Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Ankara'da Çankaya, İzmir'de Konak, Karşıyaka AKP kurmaylarınca özel programa alındı. Ankara Çankaya ve İzmir'in belediye başkanlığı seçimlerinde büyük ses getirmesi bekleniyor. AKP, ilçeler bazında başarıda 3. sırada yer alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u Ankara Çankaya adayı yapmayı düşünüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek de adaylık için hazırlık yapıyor. Toplu Konut İdaresi'nin başarılı Başkan'ı Erdoğan Bayraktar ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun ismi, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlıkları içi geçiyor. Başbakan'ın TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la planlar yaptığı belirtiliyor.