'En azından bir kez tabutuna dokunayım' demesi üzerine Yurdakul'un cami avlusunda kalmasına izin verildi
 
İstanbul'da tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden eşinin cenazesi için 4 günlük izinle Ankara'ya getirilen OdaTV Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul, Kocatepe'den kaldırılan cenazeye, cezaevi ring aracıyla getirildi. Cenaze namazından yaklaşık 1 saat önce Kocatepe Camii'ne getirilen Yurdakul, kızı Reyhan ve oğlu Burçak'la birlikte taziyeleri kabul etti. CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Gülsün Bilgehan, Oğuz Oyan, İzzet Çetin, Gökhan Günaydın ve Sinan Aygün de törende hazır bulundu.
 
Cenazeye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek birer çelenk gönderdi. İstanbul'da bulunan Kılıçdaroğlu, İletişim Koordinatörü Baki Özilhan'ın telefonundan Doğan Yurdakul'a başsağlığı diledi. Yurdakul'un cezaevi aracından indirilmesinden itibaren sivil askerlerin el ele tutuşarak oluşturduğu güvenlik çemberi içinde tutulması alkışlarla protesto edildi. Yurdakul, arkadaşlarına kendisi hakkındaki iddianameyi okuyup okumadıklarını sordu.
 
Cenaze namazı öncesi Cebeci Asri Mezarlığı'na götürülmesi planlanan Yurdakul'un, 'Kaldırılırken burada olalım, en azından tabutuna bir kez dokunayım' demesi üzerine tören sonunda kadar cami avlusunda kalmasına karar verildi. Yurdakul taziye telefonlarını kabul etti. Ancak konuşanlar savcılığa verilmek üzere tutanakla tespit edildi.
akşam