AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''Türkiye'nin en Atatürkçü partisi biziz'' dedi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen AK Parti Dış İlişkiler 10. Bölge Toplantısı'na katılan Egemen Bağış, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin tüm dünyada incelenen, merak edilen bir ''fenomen'' haline geldiğini söyledi.

AK Parti'nin karalanmaya çalışıldığını ve bu konuda hep dış politika unsurlarının kullanıldığını savunan Bağış, ''Bizi, haddini bilmez kişiler, asılsız bilgilerle, örneğin Kıbrıs'ı satmakla suçladı'' dedi.

Türkiye'nin geçmişte çok zor günler geçirdiğini ve faizlerin inanılmaz boyutlara çıktığını anlatan Bağış, Ermeni sorununa da değinerek, şunları söyledi:

''Ermeni iddialarının nedeni Diaspora. Türk ve Türkiye düşmanlığını yaymak istiyorlar. Türkiye'nin huzurunu kaçırmak isteyenler, Türkiye'den çıkar elde etmek isteyenlerin bir oyunudur bu. 'Ortak bir komisyon kuralım ve arşivlerimizi çıkartalım' diyerek Ermenistan'a Başbakanımız teklifte bulunmuştur. Ama hala Ermenistan bu çağrımıza cevap vermemiştir.''

Savaş öncesi Irak'la hiçbir ekonomik ilişkisi olamayan Türkiye'nin, bugün 2 milyar dolar ticaret yaptığını söyleyen Bağış, ''Orta Doğu'da barışta, merkez ülke Türkiye'dir'' dedi.

Muhalefeti eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP'nin ''müebbet muhalefet'' yaptığını öne sürerek, şöyle devam etti:

''Daha çok uzun yıllar Türkiye için çalışacağız. Türkiye'nin tüm etnik gurupların oy verdiği bir parti olduk. Güneydoğu'da yüzde 60'ın üzerinde oy aldık. Ağrı'da tulum çıkardık, Bingöl'de yüzde 72 ile rekor kırdık. Ermenilerin oyunu da biz aldık. Tüm bunlar Türkiye'nin nereden, nereye geldiğini gösteriyor. Zamanında hep korkuttular. Şimdi de din ile korkutuyorlar. Bizi korkutmuyor, sevgi ile yaklaşıyoruz. Atatürk'le de korkuttular. Atatürk ortak paydamız. Türkiye'nin en Atatürkçü Partisiyiz, bunu iddia ediyorum.''

Toplantıya katılan AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu
Başkanı Yaşar Yakış ise yaptığı sunumda, AB ile ilişkilere değindi.

Toplantıya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Düzce milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile Düzce, Bolu Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük il ve ilçelerinden gelen parti yöneticileri katıldı.

AA