“Cinayet, kölelik, tecavüz, özgürlükleri kısıtlamak ve ensest ilişki” suçlarından yargılanan 73 yaşındaki 'sapık baba' Josef Fritzl, sadist olduğu kadar da mazoşist bir ruha sahip olduğunu ortaya koyan açıklamalarıyla herkesi şaşkına uğrattı.

24 yıl boyunca öz kızı Elizabeth Fritzl'e evlerinin bodrum katında hapis hayatı yaşatan ve onunla zorla ilişkiye girerek çocuk sahibi olan Fritzl, "En ağır cezayı istiyorum" açıklamasında bulundu.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan adam, kurbanlarına yardım etmek istediğini, ailesine olan sevgisini kanıtlamak için her şeyi yapacağını dile getirdi.

Fritzl, "İyi olan hiçbir şeyi hak etmiyorum. Her şeyi kabul ettim, her şeyi itiraf ettim, tamam, ama gerçek ortada. Aileme verdiğim acıyı sonunda anlıyorum" ifadelerinde bulundu.

Bir an önce sağlıklı bir ruh haline kavuşmak istediğini de söyleyen sapık baba, psikiyatristlerin kendisine yardımcı olması takdirde iyileşebileceğini belirtti.

KENDİSİNE BENZEDİĞİ İÇİN ELISABETH'İ SEÇTİ
Josef Fritzl 1984 yılında 18 yaşındaki kızı Elisabeth'i evinin bodrumuna çağırarak, buradaki penceresiz, ses geçirmeyen bir bölmeye hapsetmişti.

Kızının esareti boyunca doğurduğu yedi çocuktan biri ölmüş; kalanlardan üçünü bodrumda alıkoyan Fritzl, diğerlerini ise evine almıştı.

Fritzl'ın ayrıca karısından olma beş kızı ve iki oğlu var.

Mahkemede ifade veren bir psikiyatrist, bunlar arasında üçüncü kızı olan Elisabeth'i "ailede kendisine en fazla benzeyen o olduğu için, inatçı ve güçlü olduğu için seçtiğini" söyledi.

Doktora göre geçirdiği zor çocukluk yüzünden hükmetme ihtiyacı duyan Fritzl için kuvvetli bir kişiliği kontrol etmek daha tatmin ediciydi.

Olay geçen Nisan ayında, bodrumdaki çocuklardan birinin hastalanarak hastaneye kaldırılması ile ortaya çıktı.

GAZETEPORT