KONYA'da dün akşam saatlerinde 6 yaşındaki Enes Avcı ile aynı yaştaki Yusuf İnanç İlkan, yolun karşısına geçmek isterlerken otomobilin altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Alışveriş yaptığı marketten çıktığı sırada duyduğu fren sesi üzerine koşan 56 yaşındaki Hüseyin Avcı, kaza yerinde oğlu Enes Avcı'nın cansız bedeniyle karşılaşınca yıkıldı.

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Barış Caddesi'nde meydana geldi. Enes Avcı ile arkadaşı Yusuf İnanç İlkan, evlerinin önünden, yolun karşısına geçmek istedikleri sırada, Fatih Uysal'ın kullandığı 42 SR 761 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2 çocuk da otomobil altında kaldı.


FREN SESİNE KOŞTU
Bu sırada 52 yaşındaki eşi Hikmet Avcı ile alışveriş yaptığ marketten çıkan işçi emeklisi Hüseyin Avcı, saniyeler süren acı fren sesini duyunca kaza yerine koştu. Hüseyin Avcı, kaza yerine ulaştığında, yerde kanlar içinde yatan çocuklardan birinin oğlu Enes olduğunu görünce, şoka girdi. Hüseyin Avcı, oğlunu kuçaklayıp nabzına baktı. Fakat oğlunun nabzının atmadığını farkeden Hüseyin Avcı, gözyaşına boğuldu. Bu sırada çevredeki diğer kişiler, Yusuf İnanç İlkan'ın da nabzının atmadığı saptadı. Ancak 2 çocuk da hayata geri döndürülmek umuduyla ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 çocuk burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi.

2 çocuğundan birini kaybetmenin acısıyla perişan olan Hüseyin Avcı, “Eşimle birlikte evimizin karşı caddesinde bulunan marketten alışveriş yapmıştık. Marketten çıkar çıkmaz, acı bir fren sesi duydum. Hemen fren sesinin geldiği kaza yerine koştuğumda, yerde kanlar içerisinde kendi oğlumu gördüm. Kucağıma alıp nabzına baktığımda oğlumun hayatını kaybettiğini anladım” dedi.

Kazada hayatını kaybeden Yusuf İnanç İlkan ile oğlunun sürekli birlikte gezdiklerini ve birbirlerini çok sevdiklerini anlatan Hüseyin Avcı, “Oğlum ile komşumuzun oğlu Yusuf birbirlerini çok severlerdi ve sürekli birlikte gezerlerdi. Onların arasındaki arkadaşlık bambaşkaydı. Ben eşimle markete gittiğimde öyle sanıyorum ki bizi arkadan görüp yanımıza gelmek istediler” dedi. Hüseyin Avcı, caddeye üst geçit yapılmasını isterken, trafik cezalarının da artırılmasını istedi.

Enes Avcı'nın cenazesi Konya Üçler Mezarlığı'na defnedilirken, Yusuf İlkan İnanç'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Balıkesir'e götürüldü.

Öte yandan sürücü Fatih Uysal, gözaltına alırken, polis tutanaklarını göre, kaza anında otomobilin hızının 88 kilometre olduğu öğrenildi.

DHA