Küçük kız yine doktora götürülürken yolda annesinin kucağında can verdi. Öğretmenin hazırladığı karne ise acıya tuz bastı...

Sağlık alanındaki keyfi tutumların faturası, küçük bir kızın canına mal oldu. Hastane hastane dolaşan ve "boğaz enfeksiyonu" teşhisi konulan Esra İnce (9), yolda annesinin kucağında can verdi. Bolu'ya bağlı bir köyde yaşayan Esra, "köyde okul olmadığı için" İstanbul'da yaşayan anneannesinin yanına giderek okula başladı. Anne Emine İnce ise sık sık küçük kızını ziyaret için Bağcılar'a gidip geliyordu. Başarılı bir öğrenci olan Esra, 15 Ocak'ta ateşlendi. Haberi alan annesi hemen kızının yanına gitti. Anne kızını hemen özel bir hastaneye götürdü.

400 LİRALARI YOKTU

"Sarılık" teşhisi konulan minik Esra'yı annesi daha sonra Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Esra, "Sarılığın tedavisi yoktur, evde istirahat edecek" denilerek evine gönderildi. Aynı günün akşamı küçük kızda nefes darlığı başgösterdi. Talihsiz çocuk bu kez Esenler'deki özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradaki doktorlar ise "boğaz enfeksiyonu" tanısı koyarak, ateş düşürücü ilaç yazdı. Eve gönderilen Esra yine fenalaşınca Bağcılar'daki başka bir özel hastaneye götürüldü. Yetkililer, "Çocuk hastanede yatacak" dedi. Gecelik ücretin 400 TL olduğunu öğrenen anne ise evladını alarak Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Ancak artık çok geçti.

Ölüm minik Esra'yı yolda yakaladı. Talihsiz çocuk, doğum gününe 20 gün kala annesinin kucağında son nefesini verdi. Esra'nın kesin ölüm nedeni otopsinin ardından kesinleşecek.

takvim