ANTALYA'da geçen ay Gaziler mevkii ormanlık alanda cesedi bulunan 25 yaşındaki Hanım Kılıç'ın katil zanlısı olduğu iddia edilen evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Mehmet Güneş tutuklandı. Annesinin cesedi başında 3 gün boyunca bekleyen 7 yaşındaki Yasin, Mehmet Güneş'i teşhis etti. Küçük çocuk, “Annem Süleyman amca ile sürekli öpüşüyordu. Sonra da soyunup birlikte yatıp uyuyorlardı” dedi. Mehmet Güneş'in, Hanım Kılıç'a kendisini "Süleyman" diye tanıttığı ortaya çıktı.
Geçen 13 Şubat tarihinde Akseki'de bulunan evlerinden ayrılan Hanım Kılıç ve 7 yaşındaki oğlu Yasin, 3 gün sonra Antalya Gaziler mevkii ormanlık alanda bulundu. Annesinin cesedi başında tam 72 saat bekleyen minik Yasin, kendilerini bulan avcı Durali Çakmak'a, “Annem uyuyor, uyandırmayın” dedi. Genç kadının öldüğü ortaya çıkarken, boynunda ve yüzünün sağ kısmında tırnak izleri ve kızarıklıklar belirlendi. Yapılan ilk incelemede Hanım Kılıç'ın kesin ölüm nedeni belirlenemedi, ancak boğularak öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Cumhuriyet Savcısı kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopside alınan parçaları, incelenmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderdi. Hanım Kılıç'ın eşi Dursun Kılıç olayın ardından gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

MİNİK YASİN TEŞHİS ETTİ
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmada genç kadının en son Antalya'nın Duraliler Köyü'nde oturan evli ve 3 çocuk babası, tesisat işçisi Mehmet Güneş ile görüldüğünü belirledi. Güneş bir süre izlendikten sonra gözaltına alındı. 7 yaşındaki Yasin Kılıç, Mehmet Güneş'i teşhis ederek, “Bunun adı Mehmet değil. Süleyman amca. Süleyman amca annemle sürekli öpüşüyordu. Sonra da soyunup birlikte yatıp uyuyorlardı” dedi. Mehmet Güneş ile Hanım Kılıç'ı kaybolduğu gün gören iki görgü tanığı da genç adamı teşhis etti. Mehmet Güneş'in, Hanım Kılıç'a kendisini "Süleyman" olarak tanıttığı ve aralarında ilişki olduğu belirlendi. Mehmet Güneş'in Akseki'de Hanım Kılıç'ı aldığı sırada birlikte bindikleri otomobili ve aracın arka camının kırık olduğunu gören bir kişi de jandarmaya verdiği ifadede, ikiliyi birlikte gördüğünü söyledi.
Mehmet Güneş jandarmadaki ifadesinde kimseyi öldürmediğini öne sürdü. İfadesinin ardından adliyeye çıkartılan zanlı, hem Cumhuriyet Savcılığında hem de mahkemede “Ben kimseyi öldürmedim” dedi. Zanlı, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA