Bir çoğunun yüzünde siyah maske vardı. Sırt çantaları mühimmat doluydu. Siyah giyinmişlerdi. Aynı anda 10 noktada saldırı düzenlediler. 125 kişiyi öldürdüler, bir o kadarını rehin aldılar, 300'den fazla kişiyi yaraladılar... Peki 11 Eylül'den bu yana görülmemiş bu saldırının arkasında kim var?

OVANIN ADIYLA AYNI
Ülkede son 20 yılın en kanlı saldırısına imza atan teröristler, örgütün adını ülkenin güneyindeki Deccan ovasından alan "Deccan Mücahitleri" olarak açıkladı. Ancak uzmanlara göre böylesi bir saldırıyı, adı ilk kez duyulan bir örgütün yapmış olması mümkün görünmüyor.

SAVAŞ İLAN ETMİŞTİ
En büyük zanlı, ülkede bu yılki eylemlerinde 200'den fazla kişiyi öldüren "Hindistan Mücahitleri." Bir yıl önce ortaya çıkan örgüt, "ülkede Müslümanlara yapılan zulüm ve hükümetin ABD'ye verdiği destek" gerekçesiyle Hindistan'a "açık savaş" ilan etmişti. Bir diğer zanlı ise El Kaide örgütü. Rus istihbaratından bir yetkili saldırganların El Kaide bağlantılı olduğunu ileri sürerek, "Söz konusu olan Leşker-i Tayba terörist grubu. Bu grubun üyeleri Hindistan ile Pakistan sınırındaki El Kaide kamplarında eğitim görüyor" dedi.