Bucaspor maçını güvenlik amirinin akreditasyon kartı ile izleyen Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nu ağır bir ceza almaktan temsilciler kurtardı. "Bülent Adaş" adına düzenlenmiş akreditasyon kartı ile sahaya giren Emre'nin, Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesine göre üç aya kadar müsabakadan men ve soyunma odası ile stada giriş cezası alması gündeme gelirken, temsilcilerin bu olayı rapor etmediği ortaya çıktı.
Başkasının akreditasyon kartını taktığı için "Belgelerin haksız kullanımı" başlıklı 46. maddesinde öngörülen yaptırımlarla karşı karşıya kalan Emre, eylemi raporlara geçmediği için disiplin kuruluna sevk edilmekten de son anda kurtuldu. Bu nedenle Federasyon'un Fenerbahçeli oyuncuyla ilgili herhangi bir işlem yapmayacağı öğrenildi.
Disiplin Talimatının ilgili 46. maddesi, "Hak sahibi olmadığı halde başkalarına ait lisans, akreditasyon kartı ve sair uygunluk belgelerini kullanarak TFF ve müsabaka görevlilerini yanıltmaya çalışan kişiler ile anılan nitelikteki belgeleri kullandıran kişiler müsabakadan men, soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı, stadyuma giriş yasağı veya men cezası ile cezalandırılır. Yukarıda belirtilen fiillerin faillerine üç ay ve üzerinde müsabakalardan men, soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı, stadyuma giriş veya süreli hak mahrumiyeti cezası verilir" hükmünü içeriyor.
Fenerbahçe yetkilileri ise, Emre'nin bu eyleminden dolayı ceza almasının beklenemeyeceğini, kendi stadında maç izlemek için akreditasyon kartına dahi gerek olmadığını ifade etti.

ELİYLE GİZLEDİ
Özel güvenlik amiri Bülent Adaş'ın akreditasyon kartını kullanan Emre Belözoğlu, bu şekilde sahaya indi ve taraftarını selamladı.
Bu sırada fotoğrafının çekildiğini gören sarı-lacivertli oyuncu, kartını kapamak için elini göğsüne götürdü ama Fanatik'ten Saycan Sayım'ın objektifinden kaçamadı.