İşte Emre'nin açıklamaları;

"Gol benim hatamdan oldu, benim tuttuğum adam golü attı. Saha içinde iyi bir takım görüntüsü sergileyemiyoruz. Bizler özellikle tecrübeli oyuncular olarak üzerimize düşen görevi ne kadar yerine getiriyoruz, sorgulamamız lazım. İçten içe sıkıntımız var. Yaşımız da ilerledi, artık bazı şeylerin kararını verme zamanı. Üzerimize çok yük düşüyor, tüm ülkenin sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. Bizler belki çok büyük paralar kazanıyoruz, kazandığımızın 20'de birini kazanmayan rakiplerimiz karşısında bu durumlara düşmemeliyiz. Herkesden çok ama çok özür diliyoruz.

Açıkçası Türkiye'de belki bu bir ilk olacak ama bu şampiyona sonrasında milli takımı bırakmayı çok ciddi bir şekilde düşünüyorum. Bir kaç tane dostumla görüşüp milli takımı bırakma kararını vereceğim. Öncelikle ailemle görüşmem lazım, böylesine üzgünken yanlış da konuşmak istemiyorum ama 2012'den sonra böyle bir kararım var.

Hem fiziki hem de ruhen kendimi gerçekten yorgun hissediyorum. Bizlerin de yeri gelince bu kararı alması gerekiyor. Ben de öncü olmak istiyorum. 2012'den sonra bizden daha iyi gelecek oyuncular olacaktır. Üzerimde çok büyük bir baskı hissetmiyorum, gençken daha fazla baskı hissediyordum. Cebime mili takımdan şu ana kadar hiç prim girmedi. Kimseye ispat edecek bir şeyim yok. Konular bir gün gelir konuşulur. 2012 elemeleri daha devam ediyor. İnşallah 2012'ye gideriz ve ben de çok güzel bir veda yaparım. Bu düşüncem 1,5 - 2 senedir var. Bugüne özgü bir karar değil.

Kendi aramızda toplantılar da yaptık, buraların çok kolay yerler olmadığını da konuştuk. Demek ki konuşmayla da bir yere varılmıyor. Saha da icraat yapmak lazım.

İlk yarıda atmamız gereken 3-4 pozisyon vardı. Böyle maçlarda yakaladığınız pozisyonları ataacaksınız. Türk futbolunda bir sıkıntı olmasa tüm takımlarımız Avrupa'da yoluna devam ederdi. Bu problemin tek sorumlusu olarak oyuncular gösterilmemeli. Ne kadar iyi oyuncu olduğumuzu böyle maçlarda ispatlamamız gerekiyor. Bu işi irdelemesi gereken bizler de varız ama büyüklerimiz de bu işi öncelikle irdelemeli."