UKRAYNA ile oynadığımız maç öncesi Fatih Terim"in basın toplantısı ilgi çekiciydi. Bosna maçı öncesi sakatların can sıktığını belirten Terim “En büyük eksiğimiz Aurelio” derken son 3 maçta ya görev vermediği ya da sakatlığı sebebiyle affını isteyen Emre Belözoğlu"nu yok sayıyordu. Oysa ki yakın geçmişe kadar Emre oynamadığı her maç için Terim"in takımının en büyük eksiği olarak adlandırılıyordu. Terim eksikleri sayarken Emre"nin adını bile anmamıştı. Acaba ikisi arasında gergin duran ipler kopmuş muydu?

BU konuyu dün Fatih Terim"e bu şekilde sorduğumuzda başarılı hoca hiç duraksamadan “Kesinlikle bir problem yok. Eksikleri sayarken adını unutmuşumdur. Yoksa o benim 15 yaşından beri elimde büyüyor. O beni ben onu iyi tanırım. Böyle bir sıkıntım varsa bunu da paylaşmaktan kaçınmam. Ama Emre bu takımın bir parçasıdır. Ve Ukrayna maçında sakatlığı sebebiyle oynamadı. Her teknik direktör-oyuncu ilişkisinde sıkıntı olabilir. Futbolda bu doğaldır. Fakat Emre ile ilgili olarak benim bir sıkıntım yok” diye cevap verdi.

EYLÜL başındaki Bosna maçına yetişebileceği için Emre"yi sakat listesinden görmediğini belirten Terim, tecrübeli yıldızı kritik maçın kadrosuna çağıracağının sinyallerini verdi. İstanbul"da oynanan İspanya maçından sonra ikili arasının soyunma odası diyaloglarından dolayı limoni olduğu biliniyordu. Haziran ayında Kayseri"de oynanan Azerbaycan maçında kadroda olmasına rağmen oynamayan, Fransa ve Ukrayna hazırlıklarında da sakatlığını bahane ederek kadrodan çıkan Emre"nin Terim"in bu yaklaşımına ne cevap vereceği merakla bekleniyor. Bilindiği gibi Milli Takım 9 Eylül"de Bosna"da 2010 Dünya Kupası"na katılabilmek için hayati bir maça çıkacak.


Vatan