Ankaragücü maçı öncesinde rakip oyuncu Kağan Söylemezgiller'e 'fazla sıkma' uyarısında bulunduğu iddia edilen Emre konuştu. “Menajer asistanının ‘makarası'nı, ‘belge' diye ortaya atıyorlar! Bu işlerle gram ilgim olmaz. Sülalemin telefonlarını araştırsınlar. Böyle bir şey yapılsa, telefon mesajıyla mı yapılır. Bu kadar aptal olunur mu?”
 
Ankaragücü ile Fenerbahçe arasındaki ‘gerginlik' önceki gece yine tavan yaptı. Başkent ekibinin başkanı Ahmet Gökçek'in, F.Bahçemaçı öncesinde Emre Belözoğlu'nunmenajeri Ahmet Bulut'la ortak olan Ekrem Okumuş tarafından, aynımenajere bağlı olan futbolcuları Kağan Söylemezgiller'e mesaj gönderildiğini iddia etmesi ortalığı karıştırdı. ‘Olay adam' haline gelen Emre, suskunluğunu bozdu:
 
"SÜLALEMİ ARAŞTIRSINLAR"
 
“Menajer asistanınınmakarasını, belge diye ortaya atıyorlar. Omesajlarda ‘başkan' diye geçen kişi Ahmet Bulut... Aramızda ona ‘başkan' deriz. Söz konusu diyalogda Kağan, ‘Sert girersem Emre abi kızarmı' diye soruyor. Ekremde, ‘ne yaparsan yap' anlamında ‘Ne sıkıyorsun' cevabını veriyor. Her şeyi istedikleri gibi yansıtmaya çalışıyorlar. Sinek küçük amamide bulandırsın istiyorlar. Telefonlarım ortada. Bütün sülalemin numaralarını vereyim, tek tek araştırsınlar. Ayrıca ortada böyle bir niyet olsa, bu işler bu kadar cahilce mi yapılır? Telefon mesajlarıyla mı paylaşılır? Bizim önümüzde son derece önemli bir milli maç varken, ortada konuşulanlara bakın. Biz bu şartlar altında top oynamaya çalışıyoruz.”
 
İŞTE ORTALIĞI KARIŞTIRAN SMS
 
Emre abin ben... Aldırıyorum seni buraya. Sakın zorlama. Kavga ettirme beni başkanla.
 
‘VİCDANIM ÇOK RAHAT'
 
Suç duyurusunda bulunduklarını belirten Emre şöyle devam etti: Mahkeme açılacak. 1.5 yıl sürecek. Suçsuzluğum ortaya çıktığında, bunu kimse konuşmayacak. Benim vicdanım çok rahat. Bu işlerle gram ilgim olmaz. Çocuğu (Kağan) sadece bir kez gördüm. 2 ay önce İstanbul'da karşılaştık. 2 dakika merhabalaştık, o kadar. Böyle bir olaya gireceğime nasıl inanırlar. Bu insanların vicdanları sızlamıyor mu?
 
Emre'nin durumu F.Bahçe'nin Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuru sonucu belli olacak. Savcılık olayda suç unsunu bulduğu takdirde Emre ve Ekrem Okumuş Federasyonun Etik Kurulu'na sevk edilecek. Bu doğrultu da Emre'ye ceza verilebileceği menajer Okumuş'un da FIFA lisansının iptal edilebileceği bildirildi.
 
TEK GOLÜ FENER'E
 
Kağan Söylemezgiller geçtiğimiz sezon ligde 19 kupada ise 3 maça çıktı. 23 yaşındaki futbolcunun istatistiğe geçen rakamlarının F.Bahçe maçlarına denk gelmesi ise ilginç. Genç oyuncu tek golünü kupada Sarı-Lacivertliler karşısında kaydederken tek kartını da Kadıköy'de gördü. Habertürk