Fenerbahçe'nin 2 brezilyalısı, Star TV ve Eurofutbol ekranlarında Doğan Haber Ajansı'ndan Uğur Demirkırdı'nın yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundular.

ALEX'İN SÖZLERİ..

"Bu kadar maç yapıp, bu kadar gol attığım için mutluluk duyuyorum. Şu ana kadar bulunduğum bütün kulüplerde aynısını yapmaya çalıştım. Ve bulunduğum kulüplere belirli mutluluklar yaşattığımı düşünüyorum. Fenerbahçe uzun bir süredir oynuyorum ve Fenerbahçe formasıyla oynadığım maç sayısıda fazla oldu. Bunların sonucunda da beraberinde gelen bu rakamlar ortaya çıktı. Elbetteki Fenerbahçe'de ki bu rakamlara ulaştığımdan dolayı oldukça fazla bir mutluluk duyuyorum. Ama herşeyden önemlisi bizim bugün burada aldığımız galibiyet"

"Emre Alex için profesör dedi. Alex teşekkür etti mi kendisine ve O Emre'yi nasıl tanımlar? sorusuna ise kaptan şu cevabı verdi:

"Açıkçası profesör sözcüğünü biraz abartı buluyorum. Takımım adına belirli bir öneme sahip olduğumu, takımımın önemli futbolcularından biri olduğum gerçeğini kabul edebilirim. Fakat profesör olduğumu biraz abartı buluyorum. Ama tabi olayın espirili yanını bir kenara bırakırsak, benim için önemli olan Emre'nin düşüncesi, diğer takım arkadaşlarımın düşüncesi. Ve burada Türk halkının benim için ne düşündüğü. Çünkü onlarda bana gösterdikleri ilgiyle, davranış şekilleriyle beni oldukça mutlu ediyorlar. Elbette takım arkadaşım Emre'nin de böyle düşünmesinden dolayı kesinlikle ona teşekkür ediyorum.

ONU SAVAŞÇI, DÖVÜŞÇÜ DİYE TANIMLAYABİLİRİM.

Çünkü Emre'nin iyi anlarda, kötü anlarda her zaman için yanınızda olduğunu bilirsiniz. Ve bu bakımdan da Fenerbahçe taraftarına birşey söylemem gerekirse de, Fenerbahçe taraftarı rahat olsun, kulübün renklerini sonuna kadar kalbinde taşıyan ve sonuna kadar savunan bir futbolcuya sahipler, kesinlikle bu böyle bilinsin, çok değerli bir Emre'ye sahipler"

Şu anda Fenerbahçe rahatladı diye bir cümle kullanamayız. Çünkü şuanda oynamamız gereken maçlarımız sürüyor. Twente maçında 8 dk bir period yaşadıkki bu bizim 3 puanımıza mal oldu. Onu yapmasaydık şuanda grupta çok daha farklı durumda olabilirdik. Fakat bizim için yapmamız gereken bir şey varsa oda önümüzde iki maçtan alabileceğimiz en iyi sonucu alıp gruptan lider olarak çıkmaktır./milliyet