Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşla arasındaki bağları güçlendirmek için bir dizi sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme kararı aldı.

Emniyet yetkilileri, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin'de pilot olarak uygulayacağı projelerle gençler ve çocuklar arasında gönül köprüsü kurmak istiyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İstanbul'da "Toplum Destekli Güvenli Yaşam Alanları Projesi"yle Gaziosmanpaşa'daki ilköğretim okulunda okuyan 50 öğrenciyi Çanakkale Şehitliği ve Abant Gölü'ne götürmeyi planlanıyor.

Projede belirlenecek 50 kişilik gruba, emniyet yetkilileri tarafından bilgisayar kursu verilmesi, 300 lise öğrencisinin sinemaya, 300 ilköğretim öğrencisinin tiyatroya götürülmesi çalışması da yer alıyor.

Emniyet, ayrıca Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girecek 50 öğrencinin hazırlık kursuna gönderilmesi ve 125 öğrenciye sınavlara yönelik doküman desteği sağlanması ve çeşitli sebeplerle okulunu bırakan 50 öğrencinin tekrar eğitime döndürülmesi için maddi ve manevi destek verecek.

- Emniyet, "Geleceğin Umutları"nı yeşertecek -

Ankara'nın Altındağ ilçesinden seçilecek 900 kişi, emniyet görevlileriyle birlikte Çanakkale, İstanbul ve Konya'daki tarihi mekanları gezecek.

"Geleceğin Umutları" adı verilen proje kapsamında 1000 öğrenciyle birlikte uçurtma şenliği düzenlenilmesiyle birlikte 4000 öğrenciye sınav kaygısı, 2400 aileye, aile içi iletişim, 9600 kişiye de kişisel gelişim semineri verilmesi planlanıyor.

Ayrıca ergen psikolojisi eğitimi almış 60 polis memurunun 20 bin gence problemlerini çözebilmesi için eğitim vermesi hedefleniyor.

Emniyet tarafından "Dede Torun Buluşması" adı verilen proje kapsamında, İzmir çok farklı bir etkinliği ev sahipliği yapacak.

Konak ilçesindeki liselerden seçilecek 80 öğrenciyle birlikte, Bilecek, Bursa, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Kütahya, Afyon ve Ankara illerine tarihsel geziler düzenlenecek.

- 24 tiyatro sanatçısı tarihe uygun makyaj ve kostümle geziye katılacak -

Oyuncu Ahmet Yenilmez'e ait sanat merkezince belirlenecek 24 tiyatro sanatçısı tarihe uygun kostüm ve plastik makyajlarla bu geziye katılarak tarihi bilgileri yerinde gençlere aktaracak. Ayrıca senede 2 kez tiyatro ve sinema günleri tertip edilecek.

Proje kapsamında kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran tarafından gençlere ve ailelerine NLP, problem çözme, hızlı okuma, hafıza teknikleri konusunda seminerler verilecek.

- Emniyet, Akdeniz'in Sesi'ni duyuracak -

Mersin'de "Akdeniz'in Sesi Projesi" kapsamında 45 öğrenci için gitar, keman ve saz kursları açılması, ayrıca 1800 öğrenciyle sinemaya gidilmesi kararlaştırıldı. Projede bu öğrencilerle birlikte Konya, Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Ankara illerini kapsayan gezi düzenlenmesine karar verildi.

Ayrıca, "Renkler Diyarına Uzanan Minik Eller Projesi"yle yağlı boya kursları açılması planlanırken, "Umudunu Kaybetme Projesi"yle de çoğunluğu kızlardan oluşacak 80 ortaöğretim öğrencisi LYS hazırlık kursuna gönderilecek.