Nezarethane nöbetçilerinin yanı sıra gözaltındaki şüphelilerin pirelenmesi üzerine yoğun ilaçlama başlatılıp, nezarethaneler boşaltılarak şüpheliler Terör ve İstihbarat Şube'nin başka bir blokta bulunan nezarethanesine nakledildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'nde iki yıldır verilen pire alarmı, geçtiğimiz hafta üst seviyeye yükseltildi.


 

2 YILDIR DÖNEM DÖNEM YAŞANIYOR

Güvenlik Şube, Siber Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri'nin bulunduğu bloktaki nezarethanelerde bulunan kapatılmayan kanalizasyon açıklığı yüzünden 2 yıldır dönem dönem pire rahatsızlığı yaşanıyordu.

 

UZMAN EKİP PİRE DEDİ

Birimlerin, 2 yıldır konuyla ilgili olarak üst birimlere sürekli yazı yazıp yardım talep ettikleri öğrenildi. Ancak üst birimlerden sorunla ilgili kalıcı bir çözüm gelmeyince, pirelerden duyulan rahatsızlık bu yıl daha da arttı. Geçtiğimiz hafta nezarethanelerde görevli memurlar ve gözaltındaki şüpheliler kaşınmaya başladı. Yetkililer pirelerden şüphelense de kesin teşhis için sağlık uzmanları çağrıldı. Uzmanların yaptığı kontrollerde de sorunun nedeni pireler çıkınca nezarethaneler boşaltıldı.

 

AKİBET SON TAHLİLLE BELLİ OLACAK

Şüpheliler, Terör ve İstihbarat Şube'nin bulunduğu C Bloktaki nezarethanelere nakledildi. Naklin ardından yoğun ilaçlama çalışmaları başlatılırken, nezarethaneleri perşembe günü Fatih Belediyesi, cuma gününden beri ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilaçlıyor. İlaçlamanın, hafta sonu da yoğun şekilde sürdüğü öğrenilirken, konunun akıbeti son tahlilden sonra belli olacak.