Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Kılıçlar, Emniyet’in Dikmen hizmet binasının önünde düzenlenen törenle görevi Mustafa Bahrettin Demirer’den devraldı.
 
Kılıçlar, törendeki konuşmasında, sosyal hayatın en önemli unsurlarından biri olan huzur ve güvenin tesisinin temeli emniyet teşkilatı bünyesinde görev almanın onurunu yaşadığını belirtti.
 
Mülki idare amiri olarak görev yaptığı alanlarda birlikte çalıştığı, özverisine ve azmine ortak olduğu emniyet teşkilatının başında bulunmanın kendisi için gurur vesilesi olduğunu kaydeden Kılıçlar, “Polis olarak bize düşen görev, günümüzün bilgi birikimi ve teknolojisini kullanarak dünya standartlarında, diğer ülkelere de örnek olacak bir güvenlik hizmeti geliştirip sunmaktır” dedi.
 
Kılıçlar, konuşmasının sonunda şehitlere Allah’tan rahmet diledi, gazilere minnet ve şükranlarını sunduğunu dile getirdi.
 
Görevi devreden İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Bahrettin Demirer ise kısa bir süre de olsa polis teşkilatının içinde bulunmayı büyük bir bahtiyarlık olarak gördüğünü dile getirdi. Teşkilat mensuplarına seslenen Demirer, “Hangi kurumda, mevki ve makamda olursanız olunuz, unutmayınız ki millete sadakatle hizmet şerefimizdir. Millet hizmet edenleri unutmaz ve bu göğüslerde taşınmasa da en üstün madalyadır” dedi.
 
Konuşmaların ardından Kılıçlar ve Demirer birbirlerine çiçek ve şilt takdim etti.
 
Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgenaral Fikret Demirtaş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
 
GAZETECİLERDEN TEPKİ
 
Öte yandan, törenden önce polis merasim takımının alana yerleşmesi sırasında merasim takımından bir yetkilinin kendilerine karşı tutumuna tepki gösteren gazeteciler, protesto için alanı terk etti. Tören alanına gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, gazetecileri alana davet etti. Bu sırada törene gelen İçişleri Bakanı Şahin’in de daveti üzerine gazetecilerden bir bölümü alana döndü, ancak bazı gazeteciler protestoyu sürdürerek töreni takip etmedi.