Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu'nu kazanan ikiz çocuklarını kayıt için İstanbul'dan Didim'e gelen 49 yaşındaki emekli denizci Sabahattin Pesen, Altınkum Yunus Caddesi'nde aracıyla seyir halindeyken fenalaştı. 
     Bu sırada trafik kontrolü yapan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Özcan Bozkurt ve Mehmet Göktaş, Pesen'in durumunu fark etti. 
     Polis Memurlarından Özcan Bozkurt, Pesen'in aracının direksiyonuna geçerek Pesen'i hastaneye intikal ettirirken, Mehmet Göktaş ise Pesen'in aracının önünde eskortluk yaparak yolu açmaya çalıştı. Zamanla yarışılan hayat kurtarma mücadelesinde Sebahattin Pesen, erken müdahale ile polis sayesinde hayata tutundu. 
     Didim Devlet Hastanesi'ne getirildiğinde kalp krizi geçirdiği anlaşılan Sebahattin Pesen, burada yapılan kalp masajı ve suni teneffüsün ardından 112 Acil Servis Ambulansı ile Özel BSK Aydın Anka Hastanesi'ne kaldırıldı. 
     
     -KENDİSİNİ KURTARAN POLİSLERİ ZİYARET ETTİ- 
     
     Bir haftalık tedavinin ardından taburcu edildikten edildikten sonra Didim İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarete gelen Sebahattin Pesen, ''Şikayetlerimiz olduğu zaman nasıl şikayet etmesini biliyorsak, memnuniyetlerimizde de teşekkür etmeliyiz. Başta Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak olmak üzere, benim hayatta kalmamı sağlayan polis memurlarına teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 
     Bu duyarlılığı gösteren Sebahattin Pesen'e teşekkür eden Didim İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak ise ''Türk Polis Teşkilatı mensupları, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri var. Bunların yanı sıra bu gibi ilkyardım olaylarında önemli bir rol oynuyorlar. Polis-halk ilişkilerini geliştirmek için her türlü imkanı kullanıp, polise halkımızın desteğini almamız lazım. Çünkü halkın desteği olmadan belli bir aşamaya kadar başarılı olabiliriz'' şeklinde konuştu