Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde PKK'nın emniyet binasına düzenlediği saldırıda 1 polis şehit olurken, 2 polis memuru da yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi ile çıkan çatışmada 2 PKK’lı da etkisiz hale getirildi.


Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sularında Nazımiye ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği'ne PKK’lı bir grup tarafından iki ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda emniyet binası önünde nöbet tutan 1’i ağır olmak üzere 3 polis yaralandı. Güvenlik güçleri saldırıya anında karşılık verirken, çıkan çatışmada 2 PKK’lı da öldürüldü. Ağır yaralı polis memuru, helikopterle kaldırıldığı Elazığ Asker Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Saldırı nedeniyle Emniyet Amirliği'nde yangın çıkarken, zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ediyor. Öte yandan Kobra helikopterler saldırıyı düzenleyen PKK’lı grubun bulunduğu alanları havadan bombalarken, ilçede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.
 
 
YARALI POLİS ŞEHİT OLDU
 
Tunceli’nin Nazimiye İlçesi’ne iki koldan sızan PKK’lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlululu silahlarla düzenlediği saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu. Bir süre PKK’lılarla tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.  
 
PKK’lıların roketatarla saldırdığı Emniyet Müdürlüğü’nün üst katında bulunan lojmanda çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.  2 PKK’lının öldürüldüğü çatışmanın ardından diğer PKK’lıların kaçtığı ve kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonların sürdüğü belirtildi.
 
 
2 PKK'lı ÖLDÜRÜLDÜ
 
 
Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’ne sızan ve Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı ölü ele geçirildi.
 
Nazımiye’ye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri de indirildi. Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Giriş ve çıkışlara kapatılan ve çatışmaların sürdüğü Nazımiye’de halk evlerine çekildi.