Yılmaz'a, Behçet Oktay'ın ölümünden bir hafta sonra Oktay'ın kız kardeşi Şule Oktay'a "Susun, kefenine leke sürmeyin, bu bir intihardır" dediği iddiası soruldu. Yılmaz ise savcılık ifadesinde Oktay'ın ölümü için "İntihar olduğunu düşünüyorum" dedi.

Özel Harekatçı Behçet Oktay'ın 25 Şubat 2009 da evinin önünde intihar ederek öldüğü iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın özel yetkili savcılık tarafından yürütülmesi talebinin reddedilmesi sonrasında soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Düzgün harekete geçti. Behçet Oktay'ın devresi dönemin Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ifadeye çağrıldı. Soruşturma savcısı Düzgün'e yaklaşık 1 saat ifade veren Yılmaz'ın, Oktay'ın ölümü için "İntihar olduğunu düşünüyorum. Zira cinayet olsaydı benim dönemimde de üzerine ciddi şekilde gidilirdi. Oktay bizim hem mesai arkadaşımız, hem de dostumuz. onun için görevimizi fazlasıyla yerini getirmemiz gerekir. Sözlerim üzerine spekülasyon yapılmamalı" dedi.

KEFENİNE LEKE SÜRMEYİN!

Yılmaz'ın ikili görüşmelerde birkaç kişinin önünde "Yaaa, oradan kurtulsa, yukarıda zaten trafik kazası geçirecekti" dediği öne sürülmüştü. Savcı Mustafa Düzgün, bu iddiayı da Yılmaz'a soru olarak yöneltti. Olayın cinayet değil de intihar olduğunu söyleyen Yılmaz ise daha önce yaptığı açıklamaları doğruladı. Ancak Yılmaz'ın bu ilginç sözleri neden sarf ettiği ise açıklığa kavuşmadı.

HABER: Gökhan ÖZDAĞ/BUGÜN GAZETESİ