Aydın Polisevi'nde gerçekleşen kan bağışı programına, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emniyet amirleri ve çok sayıda polis memuru katıldı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şen, Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kızılay Kan Merkezi ile görüşülerek kan vermeyi uygun gördüklerini söyledi. Her yıl "Polis Haftası" etkinlikleri kapsamında Aydın'da kan bağışının yapıldığını belirten şen, "Hem bu günü kutlayalım, hem de verdiğimiz kanla hayat kurtaralım diye düşündük. Kan bağışı hem kişinin kendi sağlığı hem de ihtiyacı olan kişinin hayatının kurtulması bakımında büyük önem taşıyor. Verdiğimiz kanların acil ihtiyacı olan insanlara faydası olursa ne mutlu bize. Özellikle kan bağışı gibi alışkanlık haline getirdiğimiz etkinliklerle kara gün dostu olmaya çalışıyoruz. Bu kanların kime ne zaman ihtiyacı olacağı belli değil. Bu nedenle sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunmasını öneriyoruz" dedi.
Emniyet personelinin kan bağışı gün boyunca devam ederken, kampanyanın ilk gününde yaklaşık 200 polisin kan bağışı yaptığı belirtildi. Aydın'da yıllık yaklaşık 20 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğu, bunun da büyük bir kısmının artan bağışlar sayesinde Kızılay Kan Merkezi'nden tedarik edildiği bildirildi.