Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan, EMITT Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarında Didim"de yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açılışını yaptığı EMITT fuarında bu yıl fuarın onur konuğu olan Yemen'in Turizm Bakan Yardımcısı, KKTC'nin ve Filistin'in Turizm Bakanları, başta İstanbul Valisi olmak üzere çok sayıda vali, Belediye Başkanları, yabancı ülkelerden üst düzey temsilciler de katıldı
Didim ise standını Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği çatısı altında, Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Didim Turizm Derneği tarafından temsil edilirken fuara Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Cahit Kaya, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Aydın Bener ve Oda yönetim Kurulu üyeleri, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay,ile ilçedeki turizmcilerin bazılarının katıldıkları görüldü.
Fuarın ilk günü halka kapalı olmasına rağmen Didim standı ilgi çekerken Bu yıl Didim standı önüne kurulan Apollon Tapınağının sütunlarını gösteren Maket ziyaretçilerin beğenisini topladı.
Fuarı değerlendiren Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Ülkemizin en büyük, dünyanın en önemli fuarlarından birisi olan EMITT'te Didim'in yer almasının önem taşıdığına değinerek, fuarın ilçemize yararlı olacağına inandığı dile getirdi. Başkan Kamacı sözlerini şöyle sürdürdü; “Didim turizmde adından söz edilen, önemli bir çekim merkezi. Bunu EMITT'te de görüyoruz. Didim Belediyesi olarak, DİTAB ile işbirliği yaparak ilçemizi en güzel şekilde temsil ediyoruz. Bu vesileyle emeği geçen, katkıda bulunan kurumlara ve işletmelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise; “Birliğimiz bünyesinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki fuarlarda Didim'i tanıtıyoruz. Bu kapsamda EMITT'te de yerimizi aldık. İlçemizin lokomotif sektörü olan turizmdeki yerimizi pekiştirmek ve geliştirmek için, tanıtıma yönelik böylesi çalışmaların büyük önem taşıdığını biliyoruz. Bu bilinçle, Didim'i en iyi şekilde turizm sektörünün profesyonellerine tanıtıyoruz. Bu çabalarımız, ilçemize yönelik olumlu gelişmelere vesile olacaktır.” diyerek, DİTAB bünyesinde fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise EMITT fuarında Didim"in her yıl tanıtımlarını arttırarak sürdürdüğünü kaydederek “Birlik ve beraberlik içerisinde ilçemiz Didim"i tanıtımı için buradayız. Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan EMITT fuarında ilçemizin tanıtımı önemli, bu kapsamda yararlı bir tanıtım yapacağımıza inanıyorum.”dedi.
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Aydın Bener ise Oda olarak bu tür fuarlara desteklerini her zaman sürdüreceklerini söylerken “Her zaman olduğu gibi bu yılda biz oda olarak desteklerimizi esirgemedik. Didim için her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız.”dedi.