Törene Başbakan Erdoğan da katıldı.
 
Emine Erdoğan Yılın Annesi
> ASKİ Spor Salonu’ndaki törende Emine Erdoğan’a plaketini Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek verdi.
 
ENGELLİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ
“Özel Eğitim Sınıflarının Standardizasyonu” projesi kapsamında, Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulundaki örnek sınıf, Emine Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Emine Erdoğan, açılışını gerçekleştirdiği sınıfta engelli çocuklarla tek tek ilgilendi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, ailelerle sohbet etti. Erdoğan, öğrencilerin çalışmalarını da yakından inceledi.
 
 
AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı Kadın Kollarınca ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenen “Anne Sana Mektup Yazdım” yarışmasının ödül törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Emine Erdoğan, “Bir çocuk için anne dünyadaki her şeydir” dedi.
Filistin’de vurulan bir annenin son nefesinde “Anne beni bırakma” diyen yavrusunu nasıl teselli ettiğini anlatan Emine Erdoğan, “Aslında orada bir anne ölmüyor, orada insanlık ölüyor. O tetiğe basanlar, o bombayı fırlatanlar, bir anneyi çocuğunun gözleri önünde katledenler, aslında en başta kendi annelerine ihanet ediyorlar” diye konuştu. Günahsız çocuklarının gözleri önünde anneleri öldüren bir dünyanın asla masum bir dünya olmadığını vurgulayan Emine Erdoğan, “Yürekleri aşkla sevdayla dolu, yürekleri gül bahçesi annelerin gözü önünde çocukları öldüren bir dünya, asla insani bir dünya değildir. Annelerin gözyaşı üzerine, evlatların kanları üzerine siyaset yapan, oradan çıkar sağlamaya çalışan bir dünya, asla temiz bir dünya değildir. İşte onun için annelik şefkati dünyayı sarsın istiyorum” diye konuştu. Törende dereceye girenlere ödülleri Başbakan Erdoğan ve Emine Hanım tarafından verildi.
 
Türkiye