Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Etimesgut Kaymakamlığı'nca Grand Park Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ana-Kız Okuldayız' okuma yazma kampanyası toplu sertifika törenine katıldı. Erdoğan, Eylül 2008'de başlattıkları kampanya süresince 927 bin 716 kişinin kursa katıldığını ve bunların 567 bininin sertifika almaya hak kazandığını açıkladı. 
 
Erdoğan, “Böyle bir başarı tablosuna şahit olduğum, bu başarı tablosunun oluşmasına katkı verdiğim için tarifsiz heyecan yaşıyorum" ifadelerini kullandı. 567 bin kişinin dünyalarının, hayatlarının, geleceklerinin aydınlanmış ve aydınlatılmış olmasının önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bütün imkanlara, desteklemelere rağmen, çocuğunu okula göndermemek, okuma yazma öğrenmesini dahi engellemek, cinayetle eşdeğerdir. Bir insanın geleceğini karartmak, umutlarını söndürmek, evet o insanın hayatına son vermek kadar kötüdür'' dedi. 
 
Erdoğan, kurslarda okuma yazmayı öğrenenlerin çok farklı bir dünyaya, farklı bir hayata gözlerini açtıklarını ve geleceğe umutla bakar hale geldiklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından 10 kursiyere sertifikalarını veren Emine Erdoğan, daha sonra toplu fotoğraf çektirdi. Vali Yüksel, katkılarından dolayı Emine Erdoğan'a şükran plaketi takdim etti.