Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Arslan ile Nemutlu ve Aral hakkındaki tutuklama kararı yüzlerine okundu.

Arslan ile diğer iki emniyet görevlisinin Paşakapısı Cezaevi'ne gönderilecekleri öğrenildi.

Daha önce haklarındaki iddialara ilişkin ifadelerine başvurulduktan sonra mahkemece serbest bırakılan Arslan, Nemutlu ve Aral ile ilgili karara, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etmesi üzerine tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Hakkında tutuklama kararı çıkan ve karayoluyla Ankara'dan İstanbul'a gelen Emin Aslan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne giriş yaptı. Aslan ile birlikte, iki emniyet müdürü de adliyeye gelirken, Aslan'ın, hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderilmesi bekleniyor.


İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuyla ilgili süren soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan, "Yarın nereye teslim olmam gerekiyorsa oraya teslim olacağım" demişti.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Aslan, olayın daha önce gerçekleştirdiği terör operasyonlarıyla karıştırıldığını ifade ederek, "Adalet er geç tecelli edecek. Şu an duaya ihtiyacım var" dedi. Aslan, yarın bulunduğu ilden İstanbul'a geçeceğini belirterek, "Nereye teslim olmam gerekiyorsa oraya teslim olacağım" şeklinde konuşmuştu./yeni şafak