Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike depremi... Sarı-Lacivertli takım Kardemir Karabükspor'dan 7+2 milyon Euro'ya transfer edip 4 yıllık sözleşme imzalattığı Nijeryalı golcüyü Rusya'nın Spartak Moskova takımına sattı. Bu transfer çok hızlı bir şekilde gelişti. Önce sabah saatlerinde kulübün resmi internet sitesi Emenike'yi transfer etmek isteyen yabancı kulüplerle görüşmelere başlanacağını duyurdu. İlerleyen saatlerde ise Emenike'nin 10 milyon Euro'ya Rus ekibine satıldığı açıklandı.
 
OLAYLARDAN ETKİLENDİ
Şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında göz altına alındıktan sonra serbest bırakılan Emenike'nin bu olaydan olumsuz etkilendiği ortaya çıktı. Yıldız oyuncu takım kampına katıldıktan sonra Topuk Yaylası'ndaki tesislerde çalışmalarına devam etti. Ancak gelişen olaylar nedeniyle Türkiye'de futbol oynamaktan soğan Emenike Fenerbahçeli yöneticilerle görüşerek, "Yaşananlar beni rahatsız etti.
Bir türlü motive olamıyorum. Ayrılmak istiyorum. Bu konuda sizden anlayış bekliyorum" dedi. Sarı-Lacivertli yönetim bu gelişmenin ardından Emenike'yi yabancı kulüplere satma kararı aldı.
 
9 MİLYON EURO KARABÜK'E
Fenerbahçe Emenike'yi 10 milyon Euro'ya satarak 2 ay önce Kardemir Karabükspor'dan aldığı Emenike'den 1 milyon Euro kazanmış oldu. Sarı-Lacivertliler 10 milyon Euro'nun 9 milyon Euro'sunu Karabük'e verecek. Fenerbahçe'nin Bank Asya'ya düşürülme ihtimalinin olması yönetimin Emmanuel Emenike'yi satmasında çok önemli bir rol oynadığı öğrenildi.
 
YOKSA FENER DÜŞÜYOR MU?
F.Bahçe'nin Emmanuel Emenike'yi apar topar Spartak Moskova'ya satması, "Acaba F.Bahçe düşürüleceğini bildiği için mi Emenike'yi bir an önce elden çıkardı" iddialarının daha da güçlenmesine neden oldu.
 
takvim