Nazillili Gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde duayenleri Rifat Yüzer ve Hamza Fuat Vardar"ı mezarları başında andı.
2007 yılında Rifat Yüzer, 2009 yılında ise Hamza Fuat Vardar gördükleri kanser tedavisi sırasında yaşamını yitirmişti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Nazilli Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rabia İmren Esenkoğa, Anadolu Ajansı Muhabiri Bahattin Albayrak, YeniAsır Gazetesi Nazilli Büro Sorumlusu Ali Soydemir ve İHA Nazilli Muhabiri Ümit Özmen, usta duayenleri Nazilli Eğriboyun Mezarlığı"nda mezarları başında andılar.
Görevi başında iken kanser tedavisi gördüğü sırada Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Doğan Haber Ajansı Muhabiri olan Rifat Yüzer, uzun yıllar YeniAsır gazetesi muhabirliği de yapmıştı. 14 Şubat 2007 tarihinde 57 yaşında iken Nazilli 82.Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavisi sırasında yaşamını yitirmişti. Nazilli"nin eski gazetecilerinden olan Hamza Fuat Vardar ise uzun yıllar TRT"nin Nazilli temsilciliği görevini yürütmüş ve 17 Ocak 2009 tarihinde 84 yaşında iken Zafer Mahallesi"ndeki evinde yaşamını yitirmişti.
Yaşamları boyunca gazetecilerin mücadele ettiklerine belirten Nazilli Anadolu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rabia İmren Esenkoğa; “Gazetecilik mesleğini öğrendiğimiz, duayenlerimiz Rifat ağabeyimizi ve Hamza amcamızı özlemle anıyoruz. Rifat Yüzer, benim örnek aldığım, saygı duyduğum ve tecrübelerinden faydalandığım bir ağabeyimdi. Kendileri Nazilli"ye ve gazeteciliğe çok şeyler katmışlardı. Ağabeylerimizin yaptığı hizmetler ve uygulamalarıyla Nazilli basın camiasında gerçekten farklı bir yerdeydi. Onların boşlunun doldurulamayacağını biliyoruz ama rahat uyusunlar çünkü arkadan gelen bizler ondan devraldığımız hizmet bayrağını daha ileriye götürme azim ve kararlılığı içinde olacağız” dedi.