Denizbank ve PTT arasındaki işbirliğiyle PTT kartlarının debit kart olma özelliği kazandığı bildirildi. Böylelikle PTT ATM’leri tüm bankaların dahil olduğu ATM ağına katılmış oldu. Bu işbirliği aracılığıyla PTT ve Denizbank müşterileri iki kurumun ATM’lerinden ücretsiz yararlanacağı kaydedildi.  Düzenlenen kampanyaya katılanları ise daire, ticari araç ve LCD TV gibi hediyelerin beklediği dile getirildi.
 
PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural yaptığı konuşmada, Denizbank ile gerçekleştirdikleri bu proje ile yenilenen PTT Kart ve kredili hesap ürünlerini müşterilerine sunmaya başladıklarını söyledi. Tural, tüm PTT müşterilerinin dünyanın her yerinden dünyanın herhangi bir yerinde PTT kartı ile işlem yapabileceklerini ve kartlarını alışverişlerde kullanabileceklerinin altını çizdi. Diğer bankaların müşterilerinin de PTT Matik’ler üzerinden ATM hizmeti alabileceklerine değinen Tural, PTT ve Denizbank arasındaki bu işbirliğinin mevcut piyasa ortamında iki kuruma çok büyük artı değer katacağını söyledi.
 
Emekli maaşı ödemelerinin bu kart ile yapılacağını belirten Tural, böylelikle maaş kuyruğundaki yığılmaların önleneceğini söyledi.  Tural, emeklilerin bu ay başvurmaları halinde başvurduklarından 10-15 gün sonra kartı alabileceklerini kaydetti.
 
‘’EN DÜŞÜK FAİZ ORANI BU KARTTA’’
 
PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural, ‘’Bizden kredi kullananlar en ucuz faiz oranından kredi kullanacaklar’’ sözleriyle kamu bankaları arasında en düşük faiz oranı uygulamasının PTT kartında olduğunun altını çizdi.
 
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise toplantıda yaptığı konuşmada PTT müşterilerini ilerleyen dönemlerde PTT Bonus Kredi Kartı ve ön ödemeli ürünleri ile de tanıştırarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.
 
Dünyadaki olası krizi değerlendiren Ateş, Türk finans sektöründeki bütün unsurların dünyada olanın tersine ve başarıyla gittiğini bildirdi. Dünya ekonomisinin suyun altına girdiğini dile getiren Ateş, nefesini en iyi tutanın kazanacağını ve Türk ekonomisinin krizden başarılı çıkma yolunda oldukça iyi sonuçlar gösterdiğini dile getirdi.