AKP"ye emeklilere alacaklarını ödemesi için çağrıda bulunan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, “Burada siyasi iktidarın yapması gereken; mahkeme ve yüksek yargı kararlarını dikkate alarak emeklilerin zam farklarından doğan alacaklarını herhangi bir dava açılmasına imkan vermeden ödemektir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 2003 ve 2006 yıllarında verilmesi gereken zamların verilmemesi nedeniyle maaş farkları için dava açmaları halinde 2 bin lira fark alabileceklerine dair basında yer alan haberleri hatırlattı. Kamu kurumlarına açılan bu tür davaların sonuçlanma süresinin yaklaşık iki yılı bulduğuna dikkat çeken Mengü, şöyle dedi:

“Milyonlarca emekli dava açacak ve mahkemelerde ve yüksek yargıda milyonlarca dava dosyası hakimlerin önüne gelecektir. Bunun mahkemelere ve yüksek yargıya getireceği iş yükü çok büyük rakamlara ulaşacaktır. Bu nedenle davaların kısa zamanda sonuçlanmasını beklemek de hayalden başka bir şey olmayacaktır.”

-“HÜKÜMET EMEKLİLERE ZAM FARKINI DAVA AÇILMADAN ÖDEMELİ”-

AKP"den, emeklilerin zam farklarından doğan alacaklarını herhangi bir dava açılmasına imkan vermeden ödemesini isteyen Mengü, şöyle dedi:
“Burada siyasi iktidarın yapması gereken; mahkeme ve yüksek yargı kararlarını dikkate alarak emeklilerin zam farklarından doğan alacaklarını herhangi bir dava açılmasına imkan vermeden ödemektir. Böylece hem mahkemelerde oluşacak gereksiz iş yükü ortadan kalkacak hem de kamu kurumları mahkeme masrafı ödemekten kurtulacaktır.”