Tüm Emekliler Sendikası(Emekli-Sen), “Emeklilerin örgütlenme hakkı” için başlattığı imza kampanyasına 81 ilde tüm hızıyla devam ediyor. 10 Aralık"ta AİHM"e gönderilecek olan imza sayısının 10 binlere ulaştığını ifade eden Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye"de örgütlenme hakkının önünde bazı engeller olduğunu savunarak, emeklilerin sendikal örgütlülükten mahrum bırakılmaması için bu kampanyayı yürüttüklerini belirtti.

Beysülen konuya ilişkin ANKA"ya yaptığı açıklamada, İnsan hakları sözleşmelerinin temel bir insan hakkı olarak tanıdığı sendika kurma hakkının kullanılmasını engelleyen ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından da onaylanan karara ilişkin dosyanın iç hukuk yolları tükendiği için, Emekli-Sen tarafından 18 Haziran 2008 tarihinde AİHM"e gönderildiğini ifade eden Beysülen, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"nden dosyayı biran önce ele alıp karara bağlamasını talep ediyoruz. Bu talebimizi mahkemeye iletmek üzere bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamızda toplanan imzalar 10 Aralık İnsan Hakları Günü"nde Ankara"dan AİHM"e gönderilecek” diye konuştu.

-EMEKLİLER 11 ARALIK"TA ANKARA"DA TOPLANACAK-

10 Aralık"ta topladıkları imzaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne gönderecek olan Sendika, 11 Aralık Cumartesi günü Ankara Kurtuluş parkında tüm yurttan emeklilerin katılacağı bir miting düzenleyecek. Beysülen, bu miting ile emeklilerin önüne konulan engellerin kaldırılması için seslerini duyuracaklarını ifade ederek, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Beysülen, “Görüyoruz ki,ülkeye demokrasi getirdiğiniz konusunda oldukça iddialısınız. Eğer iddianızda samimi iseniz; işte size fırsat, Temel Hak ve Özgürlüklere ilişkin tüm uluslar arası sözleşmelerde, temel bir insan hakkı olarak herkese tanınmış olan ve dolayısıyla anayasanın 90. Maddesinin teminatı altında olan emeklilerin sendikalaşmasını engelleme tavrınızdan derhal vazgeçin” dedi.