Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Yönetim Kurulu ve gazi üyesi bir grup emekli uzman jandarma özlük haklarına dikkat çekmek ve sorunlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a duyarmak amacıyla açlık grevi başlattı.

EMUJAD Genel Başkanı Adnan Oğuz, Emekli Uzman Jandarmalar Derneği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Bu zamana kadar yıllardır terörle mücadelenin yüzde 80'ni kıt imkanlarla Jandarma birliklerinin yaptığına dikkat çeken Oğuz, özlük hakları konusunda uzman jandarmaların moral ve motivasyonunun çökmüş durumda olduğunu söyledi.

Oğuz, 2007 yılında 10 gönüllü Emekli ve Gazi Uzman Jandarma arkadaşlarıyla birlikte yaklaşık 10 bin emekli ve 25 bini halen görevde bulunan toplam 35 bin Uzman Jandarmanın özlük haklarının temini, düzeltilmesi ve insanca bir hayat yaşamaları için Uzman Jandarmalar ve ailelerinin desteğiyle dernek kurduklarını hatırlattı.

Oğuz, şu an Gaziler olarak maddi ve manevi sıkıntılarının almadığını, ancak emekli uzman jandarmalar ile 25 bin Uzman Jandarma ve eş ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 150 bin insanın, askerlik mesleği içerisinde vatanın en ücra köşelerinde zor bir hayat yaşadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sesimizi Sayın Başbakanımıza ve Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel'e duyurana kadar açlık grevini sürdürmeye kararlıyız. En son hazırlanan kanun tasarısı teklifine bizim de sorunlarımız inşallah eklenir.Sayın Başbakanımız seçim öncesi 'seçimden sonra bu haksızlığı düzelteceğiz demişti. Sayın Başbakanımız ülkemiz ve Dünya gündeminden dolayı çok yoğun olduğu için, randevu alamıyoruz'' dedi

Bir diğer sıkıntımızda Jandarma Genel Komutanlığımız; bu öz kurumumuz bizi kandırdı. Bu acı ama bir gerçek. 2002 yıllarında yayınlanan emir ile AÖF ile protokol imzaladı. Bizlere, 'Okursanız özlük haklarınız yükseltilir' denildi. Ama hiçbirşey değişmedi. Kendi öz evladını kandırmış ve duygularıyla oynamıştır Jandarma Genel Komutanlığı.

Bugünü ve geleceği için hiçbir maddi ve manevi iyileştirme düzenleme yapılmamakta veya gözardı edilmektedir. Birçok haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi için dernek yönetimi olarak sağlığımızı düşünmeyerek sesimizi kamuoyuna ve sayın Başbakanımıza duyurmak için bugünden itibaren süresiz açlık grevine gitme kararı almış bulunuyoruz." Yapılan açıklamanın ardından bir grup emekli uzman jandarma gazi arkadaşlarıyla birlikte açlık grevi başlattı.