SGK İl Müdürü Muhammed Gerçek, "Posta Güvercini" adını verdikleri uygulamayla bir GSM şirketi üzerinden yıllık 3 bin 500 liraya 50 bin SMS mesajı atacaklarını söyledi. Emeklilik işlemleri için ayda 800 kişinin kurumun kapısını aşındırdığını dile getiren Gerçek, aylık bağlandığını öğrenmek için de bu kişilerin birçok kez kuruma uğradıklarını dile getirdi. Gerçek, yeni sistemin en güzel yönünün emeklilere "Maaşınız bağlandı, şu bankadan alın." mesajını iletmek olduğunu kaydetti. İki aydan bu yana başlattıkları uygulamadan vatandaşların memnun olduklarını anlatan Gerçek, en büyük sıkıntılarının ise yanlış verilen cep telefonlarında yaşandığını dile getirdi.

SGK'da sigorta, rehberlik, tahsis hazırlık, prim tahakkuk, tashih, karar, yaşlılık, tescil, tashih, emekli aylıkları, işveren servisi, sigortalı tescil gibi onlarca işlemde kısa mesajla bilgi sistemini kullandıklarını ifade eden Gerçek, bu sayede kırtasiye işlemlerinin yanı sıra vatandaş ile personelin zamanını daha iyi kullanmalarına katkı sağladıklarına dikkat çekti.Gerçek, "Pulu, yazması, kâğıdı, toneri, zarfı, gönderilmesi. Birçok işlemi bir arada yapmak çok zaman ve emek gerektiriyordu. Şimdi ise interneti kullanarak daha düzenli ve güvenilir bir çalışma sistemi sağladık. Kimse cep telefonu numarasını doğru verdikten sonra posta elime ulaşmadı diyemiyor." dedi.

Yaptıkları her işlemi kurumla işi olanlara adım adım bildirdiklerini anlatan Gerçek, en büyük sıkıntılarının ise yanlış verilen telefon numaraları sonucu ilgililerine ulaşmayan SMS'ler olduğunu bildirdi. Gerçek, kendilerine doğru telefon verilmesi halinde işlemlerin daha süratli ve eksiksiz yapılmasını sağlayıp, işlemleri kısa zamanda sonuçlandıracaklarını kaydetti. Uygulamaya başlandığı iki aydan bu yana, 7 bin SMS atılarak işlemlerin hızlandırıldığını anlatan Gerçek, vatandaşların da uygulamadan memnun olduklarını bildirdi.

Gerçek şunları kaydetti: "Posta işlemleri için kurumda iki personel boşa çıktı, başka işlemleri yürütüyor. Bir ayda yaklaşık 3 bin lira posta ve kırtasiye masrafı çıkıyordu. Şu anda sistem iki ayda kendini amorti etti. Sistemin en güzel yönü, eksik evrakları olanlara anında haber verilip evrakların tamamlanmasını sağlamak.Bu sayede, iş yükü azaldı."

Gerçek, icrayla ilgili işlemlerin ise halen posta yoluyla iletildiğini sözlerine ekledi.