Kayıp trilyon davası nedeniyle ev hapsi çeken Necmettin Erbakan"ın üç evi, bir yazlığının ardından emekli maaşına da haciz kondu.

Kapatılan RP"nin eski genel başkanı, Necmettin Erbakan hayatının en kara günlerini yaşıyor. RP"nin Hazine"den aldığı 1 milyon YTL yardımı usulsüz kullandığı gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Erbakan, cezasını Altınoluk"taki yazlığında çekerken bir yandan da geçim derdine düştü.

Faizlerle birlikte 12 milyon YTL"ye ulaşan borcu nedeniyle Maliye"nin haciz işlemi başlattığı Erbakan, üç evi ve bir yazlığından sonra maaşına da haciz konuldu. Erbakan"ın Ziraat Bankası"na yatan 3 aylık 20 bin YTL, emekli maaşı icra takibi sonucu bloke edildi. Erbakan"ın avukatları şimdi maaşın 4"te 1"ine haciz konması için çabalıyor.

Teminat bulamadı

Erbakan, “Kayıp Trilyon” davasında verilen para cezasına bir türlü çözüm bulamamıştı. Ankara 7. İcra Müdürlüğü, Maliye"nin başvurusu üzerine Erbakan"ın gayrimenkulleri üzerine haciz işlemi başlatmıştı. Erbakan evlerini kurtarmak için bankalardan kredi kullanmak istemiş ancak, kredi için gerekli teminati bulamamıştı. Teminat gösteremediği için kredi arayışı başarılı olamadı. Bir zamanlar gösterişli bir hayat süren Milli Görüş lideri, banka teminatı göstermesi için yakınlarından da destek bulamadı ve son olarak maaşına haciz kondu. Bu aşamadan sonra Erbakan"ın İstanbul Fatih"te babadan kalma bir evi, Ankara Ayrancı ve Balgat"ta iki evi ve Altınoluk"taki yazlığı Maliye"nin talebi üzerine satışa çıkarılabilecek.

Bu arada Erbakan"ın 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından geçirdiği 11 aylık tutukluluk süresinin, yatacağı süreden mahsup edilmesi başvurusu da reddedildi. Mahkumiyet kararını da veren Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Erbakan"ın avukatlarının bu başvurusunu geri çevirdi. Böylece Erbakan 2 yıl 4 ay ev hapsinin tamamını yatacak.

Mahkeme "kayıp trilyon" davasında Erbakan"ın da aralarında bulunduğu 74 sanığa evrakta sahtecilikten 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezaları vermişti.