Emekli komiserin beylik tabancasını da gasp eden zanlılar, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Fikirtepe Mahallesi Yumurtacı Abdi Bey Caddesi numara 8’de bulunan işhanında iki gün önce meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: İşhanında güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli komiser Nusret Kırmızı, gece 23.00 sıralarında alkollü 4 kişinin hanın kapısını tekmelediğini gördü. Bu kişileri "Ne yapıyorsunuz?" diye uyaran Kırmızı, bir anda saldırıya uğradı.
 
Saldırganlardan biri elindeki bira şişesini Kırmızı’nın kafasında kırdı, bir diğeri de elindeki bıçakla emekli komiseri iki yerinden bıçakladı. Vücuduna aldığı darbelerle yaralanan Kırmızı, beylik tabancasını çekerek havaya 3 el ateş etti. Saldırganlar, tabancanın kurusıkı olduğunu söyleyerek Kırmızı’yı dövmeye devam etti. Emekli komiserin yere yığılmasıyla panikleyen saldırganlar, yaralı komiserin beylik silahını da alarak kayıplara karıştı. Olayın ardından aynı handa çalışan diğer güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması için yakın çevrede çalışma başlattı.
 
Saldırganların Fikirtepe Mahallesi’nde birçok suç işlediği, emniyette bu suçlardan dolayı çok sayıda kaydının olduğu belirlendi. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Nusret Kırmızı, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne giden emekli komisere, poliste kaydı bulunan şüphelilerin fotoğrafları gösterildi. Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, saldırganların Esatpaşa Mahallesi’nde bir evde gizlendiğini belirledi. Dün gece bu eve yapılan operasyonda O.B.(22), M.A.T.(20), C.İ.(20) ve Y.Ü.(17) yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada emekli komiserin beylik tabancası da ele geçirildi. 
 
SALDIRGANLARI TEŞHİS ETTİ 
 
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Şüphelilerden Y.Ü’nün yaşının küçük olması nedeniyle Kadıköy Çocuk Büro’ya gönderildiği açıklandı. Emekli komiser Kırmızı’nın kendisini döven ve silahını gasp eden kişileri teşhis ettiği belirtildi. Şüphelilerin, emekli komiserin beylik silahını kurusıkı sandığı öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderildi.