Sahte çürük raporu alma ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 8 kişiden, bir emekli binbaşının da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklandı.

Gözaltında tutuldukları Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 2'si emekli binbaşı 8 şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çavuşoğlu tarafından sorgulandı.

Bu kişilerden Emekli Binbaşı Can Özeray'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi, biri emekli binbaşı 3 kişi de serbest bırakıldı.

Emekli Binbaşı Can Özeray, ''Sauna Çetesi'' soruşturmasında adı geçtiği belirtilen Verdi Kırmızıtaş, Sabit Hanedar ve Rafi Kaldırım, mahkemece tutuklandı, N.A ise serbest bırakıldı.

Ele başılığını emekli Binbaşı Can Özeray'ın yaptığı iddia edilen örgütteki bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca ile bazı belgeler ele geçirilmişti.

Zanlıların, tarihi eser kaçakçılığına karıştıkları ve askere gitmek istemeyen kişilere sahte ''elverişsiz'' raporu hazırladıkları öne sürülmüştü.

AA