Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Albay Haşimoğlu'nun eşi Makbule, çocukları Tuğberk ve Tuğçe Haşimoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, yakınları ile askeri personel katıldı. Kocatepe Camii'ndeki törene Albay Haşimoğlu'nun kaldığı cezaevindeki arkadaşlarının çelenk gönderdiği görüldü.

Haşimoğlu ailesi, törene katılanların taziyelerini cami avlusunda kabul etti. Albay Haşimoğlu'nun eşi Makbule Haşimoğlu burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Eşinin sağlam olduğunu, burnunun bile kanamadığını belirten Makbule Haşimoğlu, "Benim kocam tam askerdi, ülkesi vatanı için çalışmış, Doğu'da ve Güneydoğu'da görev yapmış, her zaman Atatürk'ün askeri olmuş, şerefli Türk subayıydı. Benim eşim emekliliğini bile göremedi. Tek suçu asker olmaktı. 28 Şubat'ta benim kocamı alıp götürdüler." dedi.

Eşinin üzüntüden hasta olduğunu belirten Haşimoğlu, "Psikolojik savaştı bu, bu savaşı kaybetti. Çünkü onun için ailesi, vatanı onuru gururu her şeyi, her şeyden çok önemliydi. Bunu içine yediremedi. Benim eşim gerçekten kahraman Türk subayıydı. Onu dimdik asker selamı çakarak uğurluyorum. Kadir Gecesi'nde o cennete gitti." ifadelerini kullandı.

Öğle namazına müteakip Haşimoğlu'nun cenaze namazı kılındı. Namaz öncesinde Haşimoğlu'nun eşi ve çocukları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından Haşimoğlu'nun naaşı askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Cenazenin geçişi sırasında eşi ve çocukları Haşimoğlu'nu asker selamıyla uğurladı.

Askeri törenin ardından Haşimoğlu'nun naaşı toprağa verilmek üzere Konya'nın Beyşehir ilçesine götürüldü.

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan Albay Haşimoğlu, rahatsızlığının ardından haziran ayında geçirdiği mide ameliyatının ardından safra kesesi iltihabı nedeniyle GATA'da tedavi görmeye başlamıştı.