Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Maksutlu köyünde yoksulluk ve hastalıkla mücadele eden şehit ailesine, Anadolu Ajansının haberi üzerine akülü araba, gıda ve yakacak yardımı yapıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 1986 yılında şehit olan Muharrem Bostancı'nın, Maksutlu köyünde yaşayan ailesinin yoksulluk ve hastalıkla mücadelesinin Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna duyurulmasından sonra Bedelli Askerlik Platformu, harekete geçti. Temin edilen akülü araba, gıda yardımı 24 yıldır oğullarının hasreti ile yanıp tutuşan baba Ali Bostancı (86) ve anne Fatma Bostancı'ya (76) platform başkanı Emre Öztürk tarafından ulaştırıldı.

Şehit oğluna hamileyken düşmesi sonucu belden aşağı tutmayan Fatma Bostancı ve Ali Bostancı, yardım paketlerini teslim alırken, duygulu anlar yaşadı.
Akülü arabaya bindirilen Fatma Bostancı'ya aracın nasıl çalıştığı gösterildi. Yıllar sonra dört duvar arasından dışarıya akülü araba ile çıkan Fatma Bostancı, gözyaşlarını tutamadı. Ali Bostancı da ''Hepiniz benim oğlumsunuz, evladımsınız'' diyerek teşekkür etti.

Emre Öztürk, AA'nın haberinin, gazete ve televizyonlarda yer almasının ardından platformca yardım kararı aldıklarını söyledi.Ailenin durumuna çok üzüldüklerini anlatan Öztürk, ''Biz, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına uygulanan dövizle askerlik modelinin, Türkiye'de yaşayan gençlere de uygulanmasını istiyoruz. Böylece devletimiz elde ettiği gelirle şehit ailelerine daha iyi yaşam sunabilir'' dedi.

Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de şehidin ailesine kömür yardımında bulundu.