Yeni yıl kutlamaları Tayland'ın başkenti Bangkok'ta faciaya dönüştü. Santika isimli gece kulübünde 'Elveda Santika' temalı kutlamalar esnasında çıkan yangın ve izdihamda 61 kişi hayatını kaybetti.


Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, yılbaşı gecesi bir gece kulübünde çıkan yangın ve sonrasında yaşanan izdihamda en az 61 kişi öldü. Bangkok'un Ekkamai semtinde Santika adlı barda meydana gelen yangında 200'den fazla kişi de yaralandı. Bangkok polisi, 'toplam 61 ölü var. Bunlardan birinin Singapurlu olduğunu tespit ettik. 28 ceset ise tanınmayacak halde" dedi. Hastane yetkilileri ise ölenler arasında 3 Japon, 2 Avustralyalı, 1 Hollandalı ve 1 İngiliz'in de bulunduğunu bildirdi.

TUVALETTE OLANLAR KURTULAMADI


Öte yandan ani çıkan yangın anında hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun tuvalette sıkışanlar olabileceği vurgulanıyor. Zemin katta yer alan tuvaletlerde sıkışan alt katta başlayan yangın nedeniyle dışarı çıkamadıkları tahmin ediliyor. Polis şefi Prawit Kanthwol, "Olay büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktı ifadesini kullandı.


DAR KAPI SONLARINI HAZIRLADI

Yangından kurtulan Thiparat Artroat isimli bir kadın, gece kulübüne yeni yıl eğlencesinin yanı sıra arkadaşının doğum günü için gittiğini belirterek, "Gece yarısından sonra sahnede bir patlama sesi duydum. Yarım dakika içinde herşey yanmaya başladı" dedi. Artroat, "Biz 5-6 kişiydik. Arkadaşlarımdan biri kayıp. Gece kulübünün kapısı çok küçük olduğu için insanların bir kısmı dışarı çıkamadı. Güvenlik sistemi de kötüydü. Kapılar daha geniş olsaydı kesinlikle bu kadar ölü olmazdı" diye konuştu.


Yılbaşı efekti sandılar

Yılbaşı için barın adını taşıyan 'Elveda Santika' isimli yılbaşı promosyonu dahilinde yapılan gösterilerde, yangının başlamasından sonra, yılbaşı eğlencesinde özel efektlerin kullanıldığını sanan bazı kişilerin içeri girmek istediği de belirtildi.