Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk bayrağının 77 milyon vatandaşın ortak milli değeri, bağımsızlığın sembolü olduğunu belirterek, "Bayrağımıza yönelik bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu çocuğa bunu yaptıranlar kimlerse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır diye düşünüyorum. Gereken neyse bu konuda mutlaka yapılacaktır" dedi.
"BAYRAĞIMIZA YÖNELİK BU SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM"

Bakan Elvan, eski Hilton Otel'in yerine yapılan Bera Ankara Otel'in açılışından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lice'de Türk bayrağının direkten indirilmesine yönelik soru üzerine Elvan, "Türk bayrağımız 77 milyon vatandaşımızın ortak milli değeridir. Bağımsızlığımızın sembolüdür. Her bir vatandaşımızın gönlüne ay-yıldız nakşedilmiştir. Dolayısıyla bayrağımıza yönelik bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu çocuğa bunu yaptıranlar kimlerse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır diye düşünüyorum. Gereken neyse bu konuda mutlaka yapılacaktır" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE KARARLIYIZ"
 
Elvan, çözüm sürecine yönelik olarak ise "Süreç oldukça iyi bir yolda ilerliyordu. Fakat tabi ki bundan rahatsız olanlar var, bu noktalara gelmesinden rahatsız olanlar var. Yaklaşık bir buçuk yıldır kan dökülmüyor. Güneydoğu'da huzurlu bir ortam var idi. Oradaki vatandaşlarımıza sorduğumuzda gerçekten bu süreçten son derece memnun olduklarını görüyoruz. Maalesef bu süreci provoke etmek isteyenler var. Değişik radikal marjinal gruplar. Çözüm sürecinde kararlıyız, inşallah Türkiyemizi huzura hep birlikte kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.
"ÇALIŞMALARIMIZ SON HIZLA DEVAM EDİYOR"
 
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına yönelik sabotajlara ilişkin soru üzerine Bakan Elvan, kesilen kabloların tamirat sürecinin tamamlandığını ve sinyalizasyona yönelik deneme sürüşlerinin devam ettiğini söyledi. Hattın açılışının sertifikasyon işlemleri tamamlandıktan sonra yapacaklarını belirten Elvan, şunları kaydetti:
 
"Çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Herhangi bir aksama söz konusu değil. Bölüm bölüm test çalışmaları devam ediyor. Bunun yüksek hızlı tren olması nedeniyle çok itinalı şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Sinyalizasyon konusunda en ufak arızanın, en ufak bir hatanın olmaması gerekiyor. Yüzde yüz emin olduktan sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Şu anda fiyat konusunda ve tarih konusunda bir şey söyleyemeyeceğim."
 
Bakan Elvan, Boğaziçi Köprüsü'nün büyük bakımına yönelik çalışmalara ilişkin de sürdürülen çalışmaların tabya altında olduğunu ve trafiği aksatacak bir durum söz konusu olmadığını belirtti. Ayın 15'inden itibaren 6 şeritlik yoldan sadece bir şeridi gece 11.00 ile sabah 06.00 arasında kapatılacığını vurgulayan Elvan, "Trafiği engelleyici herhangi bir durum söz konusu olmayacak. O şerit tamamlandıktan sonra diğer şeride geçilecek. Özellikle İstanbullu vatandaşlarımıza söylüyorum herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar" dedi.