Geçen pazar uğradığı saldırıda gözü moraran, vücudunun çeşitli yerlerinde çürükler oluşan Aygül H., hastanede yatarken 6 ay önceki şikayeti nedeniyle mahkemeden eski eşi için 4 ay uzaklaştırma kararının geldiğini, her an öldürülme korkusu yaşadığını söyledi.

Geçen 20 Mayıs gecesi meydana gelen olayda, iddiaya göre güzellik uzmanı Aygül H., oturduğu apartmana geldiği sırada 5 yıl önce boşandığı ve farklı zamanlarda şiddet uygulayıp, tehdit ettiği için hakkında üç ayrı dava açtığı eski eşi oto galerici Ercüment D. yolunu kesti.

Ercüment D., Aygül H.’yı tekme ve yumruklarla dövmeye başladı. Aygül H.’nın çığlıklarını duyan komşuları yardıma koşup, kadını eski eşinin elinden aldı. Baygın haldeki Aygül H., olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne kaldırıp, tedavi altına alındı. Saldırıdan sonra kaçan Ercüment D., Aygül H.’nın şikayeti üzerine yakalandı. Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan D.tutuklandı.

İki gün süreyle hastanede kalan Aygül H.’nın gözü morardı, kolunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde çürükler oluştu. Evinde tedavisi devam eden Aygül H., 12 yıl süren evliliğin ardından boşandığı Ercüment D.’den bir çok kez tehdit alıp, şiddete uğradığını, bu nedenlerle eski eşi hakkında üç ayrı dava açtığını anlatıp, şunları söyledi:

"Açtığım davalardan biri sonuçlandı ve eski eşim 18 gün hapis cezasına çarptırıldı, bu ceza da paraya çevrildi. 6 ay kadar önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na eski eşimin işyerim ve evimin çevresinden uzak durması için başvuruda bulundum. Eski eşim tehditlerini sürdürdü. 20 Mayıs gecesi iş yemeğinden eve gelirken apartmana girdiğim sırada arkadan gelip, beni dövmeye başladı. Ben çığlıklar atarken, ’Seni öldüreceğim’ diye bağırıp, rastgele vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Komşularım, apartman girişindeki tahtayı alıp, vurmak isterken beni kurtarmışlar. İki gün hastanede yattım. Buradayken eski eşimin benden uzak durması için istediğim mahkeme kararını getirdiler. Polisler imza attırdılar. İşte o anda yıkıldım, çünkü 6 ay bekledim. Hastanelik olduktan sonra bu karar geldi. Her an öldürülme korkusuyla yaşıyorum."

ÇOCUKLARIM İÇİN YAŞIYORUM

Görücü usulüyle evlendiği Ercüment D.’den ayrıldıktan sonra kendisini 3 çocuğuna adadığını ifade eden Aygül H., "Ben boşanırken tek bir çöp bile istemedim. Sırf benden uzak durması için nafaka bile istemedim. Namusumla çalışıp, çocuklarıma bakıyorum. Tek isteğim de onlara iyi bir gelecek sağlamak. Bu adam beni öldürmeyi kafasına koymuş. Ama beni öldürünce sadece bir kişiyi öldürmüş olmayacak. Çocuklarımın da geleceğini karartacak. Uğradığım şiddet yüzünden geceleri kabuslar görüyor, uykudan uyanıyorum. Bu adamın hayatımızdan çıkmasını istiyorum" diye konuştu.